Sport

Győrben nagyot álmodnak

Multifunkciós sportcsarnokká alakítanák át a győri Magvassy Sportcsarnokot. Jóval nagyobbat szeretnének. Kérdés, mikor, miből?

November végére készülhet el a tanulmány arról, mennyi pénzből és mekkorára lehetne átépíteni a győri Magvassy Sportcsarnokot – közölte az MTI érdeklődésére kedden Borkai Zsolt polgármester. A politikus – aki egyben a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke is – elmondta: kizárólag akkor építhető meg a csarnok, ha megfelelő uniós és helyi vállalkozói forrással tudják ezt megtámogatni.

Hozzátette: a 2012-es költségvetés tervezetének ismeretében hozta a városvezetés azt a “bölcs döntést”, hogy eredeti formájában nem vág neki a vállalkozásnak. “Nem adtuk fel annak lehetőségét, hogy ha nem is érkeznek ilyen támogatások, ennek ellenére Győrben ne egy 2000-2500 főt befogadó csarnokkal rendelkezzünk csak, hanem egy ennél jóval nagyobbal” – fogalmazott a városvezető.

A fideszes polgármester szeptember 27-én jelentette be, hogy egy ekkora beruházás tervezésénél számoltak a társasági adóra vonatkozó kedvezmények igénybevételi lehetőségével, és azoknak a nagyvállalatoknak a támogatásával, amelyeknek érdeke, hogy ilyen létesítmény épüljön Győrben.

 

A győri közgyűlés március 25-én hagyta jóvá a város 2014-ig szóló gazdasági programját, amelyben az áll: jövőre megkezdődhet, 2014 nyarán vagy őszén pedig befejeződhet a létesítmény építése.

2014 decemberében, a győri multifunkcionális csarnokban rendeznék a magyar-horvát közös rendezésű női kézilabda Európa-bajnokság egyik csoportjának mérkőzéseit. Ha addigra nem sikerülne felépíteni, vagy a Magvassy Csarnokot megfelelő méretűre bővíteni, akkor a budapesti Syma Csarnok lenne a “beugró” helyszín.

Győr eleve mint lehetséges házigazda szerepelt a Magyar Kézilabda Szövetség kandidálásában, s a Syma a tartalékcsarnok. A többi magyar Eb-helyszín a budapesti Papp László Sportaréna, illetve a veszprémi és a debreceni csarnok lesz. A horvátok Eszéken, Varasdon és Zágrábban rendeznek meccseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik