Sport

Triplázás és tragédia a Chicago Marathonon

Sorozatban harmadszor nyerte meg a Chicago Marathont az orosz Lilija Sobuhova, míg a férfiaknál Moses Cheruiyot Mosop volt a leggyorsabb.

A férfiaknál a kenyai atléta négy másodperccel javította meg vasárnap honfitársa, a tavasszal balesetben elhunyt olimpiai bajnok Sammy Wanjiru két esztendeje felállított pályacsúcsát.

Lilija Sobuhova révén a verseny történetében – beleértve a férfiakat is – először jött össze a triplázás. Az orosz atléta a győztesnek járó 100 ezer dollár mellett 500 ezer dollárt is kapott, mert az elmúlt két év eredményei alapján megnyerte a maratoni világsorozatot. Mosop a 100 ezer dollár mellé még 50 ezret vihet haza a pályacsúcsáért.

A verseny sikerét tragédia árnyékolja be. Egy jótékonysági céllal futó 35 éves tűzoltó összeesett, majd a kórházba szállítás után elhunyt.

William Caviness azzal a céllal vágott neki a viadalnak, hogy pénzt gyűjt az égési sérültek javára. Nem sokkal a cél előtt azonban összeesett. Az elsősegély nyújtók még újra tudták indítani a szívverését, ám később, a kórházban meghalt.

Ez volt a második eset öt év alatt, hogy tragédia árnyékolta be a híres futóversenyt.

Eredmények – Chicago Marathon
Férfiak:
1. Moses Cheruiyot Mosop (kenyai) 2:05:37 ó ra
2. Wesley Korir (kenyai) 2:06:15
3. Bernard Kiprop Kipyego (kenyai) 2:06:29
Nők:
1. Lilija Sobuhova (orosz) 2:18:20 óra
2. Ejagayehu Dibaba (etióp) 2:22:09
3. Fukusi Kajoko (japán) 2:24:38

Ajánlott videó

Olvasói sztorik