Sport

Vezérét vesztette a Dolphins: Henne egész szezonra kidőlt

Chad Henne, a Miami Dolphins irányítója sérültlistára került, és úgy tűnik, a szezon hátralévő részében már nem is léphet pályára.

A floridai klub első számú irányítója múlt vasárnap, a San Diego Chargers ellen szenvedett vállsérülést, melynek súlyosságát elsőre nem lehetett megítélni. Azóta azonban kiderült, nagy a baj, ugyanis Henne-nek minden valószínűség szerint a teljes szezont ki kell hagynia.

Pótlására a Dolphins azonnal leigazolta a New York Giantstől elküldött, veterán Sage Rosenfelst, de mégsem őt, hanem az eddigi tartalékot, Matt Moore-t jelölte kezdőnek a Miami következő, október 17-ei mérkőzésére Tony Sparano. Moore már vasárnap is beugrott a Chargers ellen, azonban az akkor mutatott teljesítményére mindent lehet mondani, csak azt nem, hogy eredményes volt: 26 passzából csak 17 ért célba, és egyszer el is adta a labdát.

Az NFL-ben ötödik idényét taposó quarterback eddig mindössze 23 mérkőzésen lépett pályára, és 16 touchdown átadás mellett 18 interception szerepel a neve mellett.

A jelenleg győzelem nélkül, négy vereséggel csoportutolsó Miami két neves irányítóval is felvette a kapcsolatot, de David Garrard és Jake Delhomme is visszautasította a Delfinek ajánlatát. Nem mellesleg Moore lesz a klub 16. kezdő quarterbackje, mióta Dan Marino 1999-ben visszavonult.

Henne-re visszatérve, meglehet, hogy a Chargers elleni volt az utolsó mérkőzése tengerzöld mezben, ugyanis a szezon végén lejár a szerződése, és eddigi négy éve alatt nem sokat tett azért, hogy a nyáron új kontraktust írjon alá vele a kétszeres Super Bowl győztes Miami Dolphins.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik