Sport

Nem kapják meg pénzüket az MTK kajakosai, kenusai

Az MTK a sokadik határidőt sem tartotta be, így a klub kajakosai és kenusai változatlanul nem kapták meg fizetésüket.

Medveczky Erika – aki Sarudi Alizzal párban k-2 1000 méteren bronzérmes volt az idei, szegedi vb-n – a lapnak elmondta: ebben az évben egyetlen forintot sem kaptak, júniusban a tavalyi járandóságukat utalták át.

“Hónapok óta megy az ígérgetés, az utolsó határidőként a szeptember vége hangzott el, ám azóta is hiába várunk a pénzünkre” – mondta Medveczky Erika. “Ez önmagában bosszantó, amit csak tetéz, hogy úgy érezzük, semmibe vesznek minket. Folyton nekünk kell érdeklődnünk, senki sem vállalja, hogy elénk álljon, s elmondja, mi az igazság.”

 

Társa, Tóth Dávid – ő Kulifai Tamással Szegeden megnyerte a k-2 500-as döntőt – emlékeztetett rá, hogy Deutsch Tamás, az MTK elnöke ígértet tett, hogy szeptember végéig mindenkit kifizetnek.  Egyben jelezte: ragaszkodik edzőjéhez, Fábiánné Rozsnyói Katalinhoz, az olimpia előtt egy évvel kockázatos lenne máshol készülni.

Rajna András szakosztályvezető elárulta: nem a szándék, hanem a pénz hiányzik, egyszerűen nincs miből fizetni, és senki sem vitatja, hogy jogos jussukra várnak a versenyzők.

“Az MTK a minap támogatási megállapodást kötött az erzsébetvárosi önkormányzattal, így remélem, hamarosan valóban megkezdődnek a kifizetések” – tette hozzá.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik