Sport téli olimpia 2018

A NOB-elnök élcelődik Beckenbauerrel

Jacques Rogge, a NOB elnöke rá nem jellemző csípős formában utasította vissza Franz Beckenbauer  bírálatát a 2018-as téli olimpia odaítélése kapcsán.

A játékosként és szövetségi kapitányként is világbajnok német futballszakember szerint a NOB európai tagjai számításból Pjongcsang pályázatát támogatták Münchenével és Annecyével szemben. Úgy fogalmazott: a 42 európai tag többsége azért favorizálta a kontinensen kívüli – dél-koreai – helyszínt, hogy ezzel nagyobb esélyt teremtsen saját országa esetleges későbbi pályázatának.

“A játék végén mindig a bíró a hibás. Persze nem lehetett azt várni a vesztestől, hogy ugráljon örömében” – reagált Rogge a Beckenbauer által megfogalmazott kritikára, aki azt nem cáfolta meg, hogy a szavazás eredményét nem befolyásolták a távolabbi érdekek.

A dél-koreaiakat a vita ezen része persze hidegen hagyja, ők örülnek és készülnek a nagy ötkarikás menetre.

A szerdai voksolás az első körben eldőlt, a 2018-as olimpia házigazdája, a harmadszor próbálkozó Pjongcsang már akkor megszerezte a szavazatok abszolút többségét: a 95-ből 63-at kapott, míg München 25, Annecy pedig 7 szavazattal zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik