Sport

Sztáratléta érkezik Budapestre

A Gyulai István Memorial - Atlétikai Magyar Nagydíj 2011 szervezői elsőként Sanya Richards-Ross részvételét jelentették be.

A kétszeres olimpiai bajnok és négyszeres világbajnok Richards-Ross személyében olyan sztárt láthatnak július 30-án a budapesti nézők, aki kétszer is (2006, 2009) elnyerte a világ legjobb atlétanője címet.

Gyulai Márton versenyigazgató tájékoztatása szerint a jamaicai születésű amerikai futó mellett jó néhány további világklasszis atlétával folynak előrehaladott tárgyalások.

A hazai versenyzők közül indul diszkoszvetésben az athéni olimpiai ezüstérmes Kővágó Zoltán és a müncheni Európa-bajnok, világbajnoki ezüstérmes Fazekas Róbert, kalapácsvetésben pedig az Eb-harmadik Pars Krisztián. Futószámokban a szintén Európa-bajnoki bronzérmes Kiss Dániel 110 m gátfutásban, a világbajnoki középdöntős Kazi Tamás 800 méteren, míg a junior világbajnoki ezüstérmes Deák Nagy Marcell 400 méteren áll rajthoz.

A férfiak számára 100, 400, 800, 3000 vagy 5000 méteres síkfutás, 110 és 400 méteres gátfutás, valamint rúdugrás, hármasugrás, diszkoszvetés és kalapácsvetés szerepel a programban, míg a női atléták 200 és 1500 méteres síkfutásban, 100 méteres gátfutásban, valamint távolugrásban vetélkednek majd egymással. Ezen kívül két nemzetközi junior versenyszám, valamint több országos szintű, illetve számos további betétszám is színesíti az eseményt.

A verseny Gyulai Istvánnak, a Nemzetközi Atlétikai Szövetség (IAAF) 2006-ban elhunyt főtitkárának, az Universiade-győztes atlétának, kiváló sportriporternek állít emléket, egyben folytatni kívánja az egykori Budapest Nagydíjak nemzetközi sikerét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik