Sport

Kilenc éve hunyt el Simon Tibor

Simon Tibort 1985-ben igazolta le a Ferencváros labdarúgócsapata, augusztus 26-án a Kassa VVS Kosice elleni nemzetközi mérkőzésen debütált a zöld-fehéreknél. Első ízben 1993-ig játszott az Üllői úton, három-három bajnoki címet és Magyar Kupát nyert ezen idő alatt a Fradival. Lehúzott egy évet a BVSC-ben mielőtt visszatért volna az FTC-be, majd ismét a BVSC, végül a Rákospalota színeiben már játékos edzőként tevékenykedett.

2001. decemberében került vezetőedzőként a MATÁV Sopronhoz, de csak kilenc NB I-es mérkőzés jutott neki a kispadon.

A 16-szoros válogatott labdarúgó 2002. április 21-én egy Kispest elleni bajnoki után nem utazott vissza Sopronba, hanem megvacsorázott a saját tulajdonába tartozó étteremben, majd az egyik bevásárlóközpontnál található szórakozóhelyre ment egy születésnapi összejövetelre. Az ünnepi pezsgő kinyitásakor az kifutott és más vendégekre is ráspriccent, amiből vita, majd dulakodás lett.

Simon Tibort brutálisan megverték, súlyos koponyasérüléssel és agysérüléssel kórházba szállították, azonban hiába a több műtéti beavatkozás, 2002. április 23-án életét vesztette. Simi csak 36 éves volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik