Sport

Dömölky Lídiát köszöntötte az MTK

A 75. életévét március 9-én betöltő vívónő ünneplésén – a Feneketlen-tónál lévő központban – megjelent Bárány Árpád olimpiai bajnok párbajtőröző, Tordasi Ildikó olimpiai bajnok tőröző, Kovács Edit, Tuschák Katalin és Szőcs Zsuzsanna világbajnok tőröző, Mincza-Nébald Ildikó olimpiai bronzérmes, világbajnok párbajtőröző, továbbá Szőcs Bertalan, az MTK mesteredzője.

Deutsch Tamás a köszöntőjében utalt arra, hogy az egy sportcsaládba tartozó személyeket sohasem késő születésnapjuk alkalmából köszönteni, ez a magyarázata annak, hogy a mostani immár a “sokadik körben” lezajló ünnepség, amelyen Dömölky Lídia sikereire emlékeznek.

Az ünnepelt őszintén beszélt arról, hogy nem könnyű megélni ezt a kort, de hozzátette, hogy az unokák megszépítik napjait.

“A BEAC-ban kezdtem, ez volt az első szerelem, majd amikor átalakult, a Bp. Haladásban folytattam. Ezt követte a Vasasnál töltött másfél év, az angyalföldieknél lettem magyar bajnok, kétszeres világbajnok és olimpikon. 1957-től voltam az MTK előd Vörös Meteor vívója, majd az MTK-ban értem el a legnagyobb sikereimet és a fegyvert is itt tettem le.”

Sákovicsné Dömölky Lídia tagja volt az 1964-ben, Tokióban olimpiai aranyérmes női tőrválogatottnak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik