Sport

Szávay: a Grand Slam-diadal a cél

Csaknem féléves kihagyás, hosszú sérülés után márciusban versenyez újra Szávay Ágnes.

“A tavalyi évet tulajdonképpen fájdalomcsillapítókkal, meg mindenféle tapaszokkal játszottam végig, csak akkor még éppen nem tudtuk, mennyire komoly a probléma – fogalmazott a 22 éves Szávay. – Ez pedig azt eredményezte, hogy a gyomromat szinte teljesen tönkretettem, a sérülésem pedig, ha lehet, még rosszabb lett. A hátamról van, volt szó. Volt korábban egy gerincsérvem, az most szinte teljesen panaszmentes, most viszont egy deréktáji gerincelcsúszással bajlódom, azzal van a legtöbb bajom, gondom, problémám.”

A legelőkelőbben rangsorolt magyar játékos két nappal az utazás előtt mondta le a Fed Kupa-szereplést. Korábban viszont még úgy nyilatkozott, hogy ez a verseny lesz a felvezető az idei szezonra, a háta azonban csak hat gémet engedélyezett neki egy edzőmeccsen, így kénytelen volt kihagyni a tornát.

Nem sokkal később a párizsi torna is kútba esett, amelyen pedig tavaly negyeddöntős volt.

“Úgy gondoltam, egy hét alatt már nem fog annyit javulni a helyzet, hogy Párizsban pályára léphessek. Ezzel viszont nyertem még másfél hónapot. És szerencsére a ranglistán sem fogok sok helyet veszíteni. Indian Wellsben kezdek március elején. Próbálok úgy felkészülni, hogy abszolút panaszmentes legyek. Jó az a verseny, mert nagy, 64-es a tábla, tehát az első körben nem játszhatok kiemelt ellenféllel, mert ők erőnyerők a nyitófordulóban.”

Szávay néhány éve, amikor befejezte junior pályafutását és belépett a felnőtt “korba”, duzzadt az erőtől, bármelyik élvonalbeli sportoló megirigyelhette fizikai állapotát, azonban most elárulta, hogy 2006-ban elkapott egy mononukleózis nevű betegséget, amely teljesen legyengítette az immunrendszerét. Azóta saját bevallása szerint egyszer sem volt igazán fitt, de most jó kezekben érzi magát.

A soltvadkerti hölgy októberben kipottyant a 4,5 millió dollár összdíjazású pekingi torna első körében, ezt pedig egy edzőcsere követte, a továbbiakban Karl-Heinz Vetter helyett az egykori kiváló Davis Kupa-játékos Köves Gábor felügyeli a felkészülését. Szávay élvezi az edzéseket és ugyan az év első három hónapja elúszott számára, a legjobb harmincba kerülést reális célnak tartja.

Arra a kérdésre, hogy vissza tud-e térni a legjobbak közé egyértelmű igennel felelt, majd az ötszörös egyéni WTA-győztes teniszező azzal zárta mondandóját, hogy szeretne egyszer Grand Slam-viadalt nyerni, és ha ez összejön, akkor nem állna meg egynél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik