Sport

Egy spanyol-magyar (0-3) emléke

Az 1982-es világbajnokságra selejtező sorsdöntő meccsek előtt nem kisebb csapat volt a felkészülési meccsen a mieink ellenfele, mint Spanyolország.

Idén Azerbajdzsán ellen készültünk egy nagynevű csapat ellen, harminc éve nem ez volt a divat. A mieink türelmesen, kivárásra játszva győzték le az ibériaiakat Valenciában.

A meccsen játszott az a Jose Antonio Camacho is, aki jelenleg Vadócz Krisztián edzője az Osasunánál, bár a cikk írásakor már menesztéséről szólnak a hangok.

A románok elleni első VB-selejtező aztán 2-2-es döntetlennel zárult: ezzel most is kiegyeznénk a hollandokkal szemben.

Kiss László gólja:

Bodonyi gólja, kettővel megyünk:

A harmadik magyar gól:

Eredmény, barátságos mérkőzés, 1981. április 15.:

Spanyolország – Magyarország 0-3

Spanyolország: Arconada Luis Miguel – Camacho José Antonio, Maceda Antonio, Tendillo Miguel, Gordillo Rafael, Joaquin Alonso González, Solsona Daniel, Víctor Muńoz (62., Lopez Ufarte Roberto), Juanito Juan Gómez, Satrústegui Jesus Maria (46., Santillana Carlos Alonso), Marcos Alonso Peńa (62., Saura Enrique). Szövetségi kapitány: Santamaria José Emilio

Magyarország: Katzirz Béla – Martos Győző, Bálint László, Garaba Imre, Tóth József, Müller Sándor, Nyilasi Tibor, Mucha József (70., Varga József), Fazekas László (77., Bodonyi Béla), Kiss László, Izsó Ignác. Szövetségi kapitány: Mészöly Kálmán

gólszerzők: Kiss (31.), Bodonyi (84.), Nyilasi (91.)

AJÁNLOTT LINK:

Az El Mundo deportivo beszámolója (elmundodeportivo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik