Sport

Az egyszezonos NFL-csapat

Érdekes történet a Dallas Texansé: az 1951-es szezont követően Ted Collins, a New York Yanks tulajdonosa eladta anyagilag pocsékul álló csapatát, a gárda így Texas államba költözött (Giles Miller vette meg a franchise-t) és új nevet vett fel – nem először, ugyanis 1944-ben Boston Yanksként alakult, majd New York Bulldogs, közvetlenül Dallas előtt pedig New York Yanks néven futott.

A gárda első NFL-meccsén a 75 ezres Cotton Bowl pályán került sor, azonban alig több, mint 17 ezer drukker volt kíváncsi a New York Giants elleni szeptember 28-i meccsre. A Texans ugyan története első touch downjával indított, a vége azonban egyoldalú mérkőzésen 24-6-os vendéggyőzelem lett.

A találkozót követően további nyolc vereség következett, majd 1952. november 27-én összejött az első siker a Chicago Bears ellen, hogy két újabb sima zakóval záruljon a szezon – és mint később kiderült, a franchise története.

A csapat a következő évben már Baltimore Colts (ma már Indianapolis) néven futott, azonban az NFL nem ismerte el a Yanks/Bulldogs/Yanks/Texans gárda folytatásaként, sokkal inkább a Brooklyn Dodgers/Tigers gárda utódaként tekintett rá, így a Dallas Texans története igen korán véget ért.

1960-ban visszatért az amerikai foci Dallasba, akkor alakult meg a Cowboys, míg napjainkban Texans néven a houstoni együttes fut, amely 2002-ben csatlakozott a ligához.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik