Sport

Webbernek bejön a koreai pálya

A világbajnoki pontversenyben vezető Mark Webbernek tetszik a jeongami pálya.

Az utolsó pillanatban elkészült jeongami pálya sok kritikát kapott az utóbbi napokban, amely azok után nem is meglepő, hogy a ring két nappal korábban még építési területre hasonlított.

Webber ugyanakkor pénteken az elismerés hangján szólt a pályáról, és ebben nyilván nagy szerepet játszik az is, hogy a világbajnoki pontversenyben első ausztrál barátkozott meg leggyorsabban az új aszfaltcsíkkal, amelyen a pénteki nap legjobb köridejét produkálta.

“Élvezetes száguldani ezen a pályán, amelyen van néhány tetszetős, egyedülálló rész. A boxutca bejárata és kijárata nem túl jó, de ezeket leszámítva figyelemre méltó munkát végeztek az építők” – mondta az ausztrál, aki a reggeli órákban csaknem három másodperccel múlta felül Lewis Hamilton (McLaren) első szabadedzésén elért győztes idejét, továbbá több mint egy másodperccel volt jobb csapattársánál, Sebastian Vettelnél. “A mai teljesítményem alapján bizakodó lehetek, a célom természetesen az első Koreai Nagydíj megnyerése” – tette hozzá a Red Bull ausztrál pilótája.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik