Sport

A Podgoricát fogadja a veszprémi női csapat

Igazi sztárcsapat látogat szerdán a Veszprém Arénába, csakhogy ezúttal nem a férfi kézisek, hanem a hölgyek meghívására.

Szeptember első hetében kezdődik a kézilabda élvonal pontvadászata, így már javában zajlik a felkészülés. A veszprémi lányok Gyurka János irányítása alatt is keményen tréningeznek, hiszen a rendkívül nehéz sorsolásuk miatt az első három fordulóban dobogóesélyes gárdákkal játszanak: Debrecenben kezdenek, utána fogadják a Ferencvárost, majd Vácra utaznak – olvasható a veszprembarabaskc.hu oldalon.

A nyár folyamán hét új játékos érkezett Veszprémbe, így az alaposan átalakult a csapat kerete. Sterbik Andrea (Siófok – jobbszélső), Jenőfi Katalin (Románia – balátlövő), Farkas Veronika (Vác – irányító-átlövő), Emberovics Míra (Ferencváros – balátlövő), Mehlmann Ibolya (VKLSE – jobbátlövő), Koroknai Viktória (Hódmezővásárhely – balszélső) és Király Annamária (Hódmezővásárhely – kapus) jött a csapathoz.

Ennek megfelelően – a többi élvonalbeli csapathoz hasonlóan – sorra játssza a felkészülési mérkőzéseket a Veszprém BKC többnyire hazai riválisok ellen, szerdán azonban egy sztárgárda érkezik Veszprémbe. A tavalyi Kupagyőztesek Európa Kupájának győztesét, a Buducsnoszt Podgoricát fogadják a Barabás-lányok.

A hétvégén Vácon vendégszerepelt a Podgorica a Szabella-kupán, ahol elsőként magabiztosan verte a Debrecent (29:22), majd egy góllal legyőzte a Ferencvárost (26:25), és végül jó vendégnek bizonyult: a házigazdáktól már tét nélküli mérkőzésen egy góllal alulmaradt. (28:29)

A felkészüléis meccs 18 óra 30-kor kezdődik a Veszprém Arénában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik