Sport

Hatalmas kontinensviadal lesz Budapesten

Minden idők legnagyobb kontinensviadalára van kilátás az auguaztusi úszó Európa-bajnokságon.

Csúcstartó lesz az úszó Európa-bajnokságok történetében az augusztusi magyarországi esemény: a LEN, az európai szövetség igazgatója, Szakadáti László már most jelezte, minden idők legnagyobb kontinensviadalára van kilátás, amelyen minden eddiginél több ország minden eddiginél több versenyzővel képviselteti magát.

A rendező hazai szövetség, a MÚSZ szombati összefoglalója szerint a LEN vezérkarának, az adminisztráció vezetői mellett immár valamennyi sportág szakbizottsága fejének margitszigeti vizitje után a vendégek elismerően nyilatkoztak a tapasztaltakról.

A csütörtöki helyszínbejáráson pontosítottak sok részletet, így például azt, hová kerüljön a parti eredményjelző, valamint az időmérést végző Omega-központ, továbbá kijelölték a versenyiroda, a csapatvezetői értekezletek, s a helyi sajtóközpont helyét is a Marina hotelben.

Az Európa-bajnokság augusztus 4-én kezdődik a Margitszigeten a szinkronúszó-, illetve a Balatonon a hosszútávúszó-viadalokkal, augusztus 9-től pedig az úszók és a műugrók versengenek 15-éig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik