Sport

Meskó Zoltán az NFL-ben

Magyar származású játékost igazolt - draftolt - a hétvégén a New England Patriots amerikai-futballklub, 36 év után lehet újra magyar anyanyelvű klasszis az NFL-ben.

Közel száz egyetemi csapat hívta, Michiganben átírta a rekordokat, a 2010-es NFL-drafton az első számú mezőnyrúgó volt: ha a New England Patriots nem adja kölcsön a hétvégén megszerzett, temesvári születésű Meskót, a Gogolák testvérek után megint lehet magyar származású játékosa az amerikai futball- ligának – írja az Index.

Meskó Zoltán 1986. március 16-án született Temesváron, kisgyerekként élte át az 1989-es romániai forradalmat, házukat szétlőtték, nem egyszer a csodával határos módon sikerült menekülniük. Tizenkét éves korában, 1998-ban emigrált családjával az Egyesült Államokba, miután zöldkártyát nyertek.

Meskó Zoltán játékjoga a New Englandé, szerződést még nem kapott, kölcsönadhatják bárhová. Ha viszont maradhat, kedvenc játékosánakcsapattársa lesz: „Tom Brady a nagy kedvenc. Ő is egykor az én csapatomban, a Michigan Wolverines-ben indult. Ő is úgy kezdte, hogy először nem tették a legjobbak közé, mégis bebizonyította tehetségét.”

A drafttal kapcsolatban Meskó még hozzátette: „Bármelyik csapat mezébe bújni óriási megtiszteltetés lenne. Ha ma az NFL úgy döntene, hogy Alaszkában is lesz csapat, és az szeretne leigazolni engem, másnap már ott is lennék az edzésén.”

Meskó nagyon büszke, hogy anyanyelvét, a magyart is beszéli, mivel Temesváron német tagozatos iskolába járt, így románul és németül is tud. Az angolt még New Yorkba érkezésükkor a tévéből, majd a spanyolt az egyetemi évei alatt sajátította el. Ahogy elmondta, karrierje felépítésében a kitartás mellett az intelligencia is nagyon sokat számít.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik