Belföld

Egész hétvégén szerelték a villanyt

esztergom közvilágítás (esztergom, közvilágítás, )
esztergom közvilágítás (esztergom, közvilágítás, )

Esztergom új közvilágítási szolgáltatója négy kosaras autóval folytatta a közvilágítás helyreállítását a hétvégén.

A szerelők az előző szolgáltató által kiszedett izzók helyére az új, immár önkormányzati tulajdonú, korszerű, ledes technológiával készülő lámpatesteket szerelték be. Két csoport a kertvárosi utcákat ellenőrizte végig, kettő pedig Szentgyörgymezőn, illetve az esztergomi hegyi utcákon végezte a részleges helyreállítást.

Utcalista

Váczy Hübschl István, a városháza sajtófőnöke arról számolt be, hogy a Szentgyörmezői lakóparkban és a környező utcákban összesen 80 világítótestet szereltek meg. Elképzelhető azonban, hogy ezek mindegyike nem működik, mert az előző cég a lámpákat kezelő trafószekrényekhez is hozzányúlt, illetve – ahogyan azt mi is többször megírtuk – oszloponként a biztosítékot is sok helyen kiszerelte. Így a múlt hétvégén a Széchy Dénes, Rényi Rezső, Földműves, Leiningen, Kopátsy, Géza fejedelem, Gizella királyné, Szent Kinga, Garam, Barkóczy, Balassa, Szent György, Kiss Ernő és Aulich utcákban beszerelt világítótestek még nem mindenhol üzemelnek. A szerelőknek ezekben az utcákban a kivett biztosítékokat pótolniuk kell, hogy a lámpák valóban világítsanak – a szolgáltató ígérete szerint ez a következő két hétben meg fog történni.

A Dunakanyar24-hez eljuttatott közlemény szerint Esztergomban ezeken kívül a Petz, Vasas, Terézia, Erzsébet királyné, Galagonyás, Honvéd utcák, Szamárhegyen az Akácos út, Esztergom-kertvárosban pedig a Határ, Dobó István, Wesselényi, Vízimalom, Eperjesi, Sátorkői, Kassai, Hőtáv, Kinizsi, Erkel, Eperjesi, Temesvári, Vasút utcák közvilágítási szolgáltatását sikerült részlegesen helyreállítani.

Még egy szervíz kell

A Veszprémből, Székesfehérvárról és Tatabányáról érkező kosaras autók a hétvégén összesen több mint 300 ledes lámpatestet szereltek fel. Ahol a most szerelt kandeláberek továbbra sem adnak fényt, ott szükség lesz egy második szervizkörre is, melynek keretében a szerelők az egyes kivett biztosítékokat pótolják, illetve a lámpákhoz tartozó trafószekrényeket ellenőrzik.

Még próbálkozhatnak

A részleges visszakapcsolás tovább folyik, az Önkormányzat arra kéri a lakókat, hogy ha olyan kosaras autót látnak az utcában, amelyik világítótesteket távolít el, úgy azt azonnal jelezzék az Esztergomi Rendőrkapitányságon, vagy az Önkormányzatnál a 06-30/681-0130-as telefonszámon.

Fotó: Váczy Hübschl István

Ajánlott videó

Olvasói sztorik