Poszt ITT

Személyivel fogunk tankolni, kenyeret, húst és italt venni?

Bandónak tele a tokája. Vélemény.

Na, álljon már meg a menet, fideszes pufókok!

Nem elég, hogy a főpufók, Orbán Viktor minden áthághatatlant áthág, most az alpufók, Tállai András, akit legalább akkora gyönyörűséggel nézek, mint a vaskos-nyakas pufókot, Németh Szilárdot, szóval Tállai csapta le nálam a biztosítékot. Méghozzá azzal a rendhagyó, rendkívüli, rendben lévőnek csöppet sem mondható cselekedetével, miszerint, ahogy a Facebookon írja:

Állampolgári megkeresésre jártam el a Mezőkövesden és térségében tapasztalható üzemanyagár tekintetében. Egyeztetéseket folytattunk a MOL illetékes képviselőivel, amelynek eredménye: az október 31-ei állapotokhoz képest Mezőkövesden a benzin ára 11 Ft-tal, míg a gázolajé 5 Ft-tal csökkent.

Tállai ezzel az „olcsó” fogással lop össze szavazatokat, vásárol meg reá voksoló polgárokat.

Mielőtt jól fölcsellóznám az agyam, hamarjában kijelentem: ez a mezőkövesdi matyó mutyi egy igazi gazság, ordenáré cselekedet, az államkassza nyilvánosan közzétett lerablása.

Hasonlít a hajdanában zsíros kenyér osztogatással, marhapörkölttel és gulyáslevessel, disznótorossal és langyos sörrel megvásárolt választók becserkészésére, csak most nagyban megy a játék, amivel még nem is lenne bajom, ha ezt az üzemanyagár-csökkentést a saját kis zsebecskéjéből fedezné, kidoboltatva Matyóföldön, hogy az árcsökkentés értékét ő fizeti; aki Mezőkövesden üzemanyagot vásárol, vigye hozzá a számlát, nyugtát, blokkot, a fogadóóráin szépen kiszámolják, hogy a kifizetett negyven liter benzin árából mennyit kell visszatérítenie a kedves választópolgárnak (440 forintocska, ha jól számolom), vagy a már kifizetett ötven liter gázolaj árából hány forintot kell neki állnia, tehát visszatérítenie a választó delikvensnek (250 kemény forintocskát, remélem, nem tévedek).

Ez sem lenne makulátlannak mondható, mert hát azok a saját zsebecskék nem szerény fizetésből lettek telespórolva, jól fizet a párthűség, meg a párt, meg a NAV, meg a tökök tudják, honnan, miből, kitől, miből, merről, s főként meddig fizet a ki a fene, meg a ki a csuda, meg a ki a főnök.

Szóval, és most már kezdem fölhúzni magam: hogy is van ez az üzemanyagár kedvezmény?

Milyen pénzből enged literenként 11 és 5 forintocskát Tállai elvtárs?

Fotó: MTI/Kovács Attila

Azok a forintocskák nem az államkasszában kéne végezzék, ha már volt olyan aranyos a legfőbb pocakos legfőbb stratégiai partnerének legfőbb pufókja, hogy alaposan fölemelték (nem Mezőkövesden, hanem országos szinten) az üzemanyag árát?

Tessék már megmondani, kedves, pufók elvtársak: mért kell olyan kicseszettül magas benzinárat képezni?

Tényleg hülyék vagytok, vagy csak a hülyét játsszátok, és minket néztek hülyének?

Tényleg az lesz ezentúl, hogy Európából nem kérünk, csak mi vagyunk, és ebből a „mi”-ből, azaz Magyarországból sem kérünk, mert csak mi, mezőkövesdi matyó mutyizók vagyunk? Tényleg az jön, hogy ezentúl, mondjuk, Nagykőrös polgármestere bejelentheti, hogy (persze, igen, állami „támogatással”, szó szerint a közösből garázdálkodva) csökkentheti a kenyér árát az ő szeretett városában? Vagy, teszem azt, Kecskemét városvezetője intézkedhet, hogy a kecskemétiek olcsóbban kaphassanak meg mindenféle hústerméket? A sertéshús 25, a marhahús 36, a csirke és a liba 56 forinttal lesz olcsóbb a városban, mint másutt? Aztán  majd előáll Baja polgármestere, hogy ott 12 forinttal olcsóbb lesz az ásványvíz, 23 forinttal kevesebbért lehet bort, és 19 forinttal olcsóbban sört vásárolni? (Kivéve a Heineken, hogy rohadjon  meg a csillagjával együtt.)

De hogy lesz ez tartható és betartható? Személyi igazolvánnyal fogunk tankolni, kenyeret, húst és italokat vásárolni? Mert ha nem, akkor újabb népvándorlás veszi kezdetét: Mezőkövesdre járunk tankolni, Nagykőrösre kenyérért, Kecskeméten veszünk húsfélét, Baján meg beszerezzük a szükséges piát.

Pufókáink, kedves magyar elvtársak, mi lenne, ha mindez tényleg megvalósulna? Tuti választási győzelem, nem kétharmad, hanem öthatod. Vagy hatheted. Sőt: hétnyolcad. Itt lenne a Kánaán. Hiszen erre vártunk. Hogy végre csökkenjenek (úgy általában) az árak. Ki bánná ezt? Senki. Csak legalább tudjuk, hogy mindezt a saját pénzetekből oldjátok meg.

Bocs, kis kitérő: egykor, az átkosban, amikor leaszfaltozták a főelvtársak utcáit, már megírtam: semmi baj, jó ez így, csak havonta költözzenek másik utcába.

Na, jó, nem húzom föl magam (ennél jobban), inkább örülök annak, hogy ha az egész országnak szarul is megy, de legalább a mezőkövesdiek boldogok. Ez is valami.

Elárulok egy titkot: egy ingatlanost megkértem, keressen nekünk Mezőkövesden házat, költözünk. És ott várjuk ki, minek csökkenti még az árát Tállai. Ahogy az ellenzéket nézem, adnak neki további négy évet, megvalósítani az összes eszement ötletét.

Tele a tokám.

Kiemelt kép: MTI/Máthé Zoltán

Ajánlott videó

Olvasói sztorik