Poszt ITT vélemény

A propaganda igen, érdemi válasz nem fér bele a FINA kommunikációjába

vélemény

Hegylakók árulása
Ki az úr a gazdaságban?
Sándor Zsuzsa: Ez így valóban eszetlen!
Az időuralás mint politikai cselekvés
Még több Kevesebb

2017. július 10-én, a vizes vébé rajtja előtt több kérdést is feltettem a FINA sajtóosztályának. Úgy tűnik, sokat kértem, amikor válaszra vártam: egy részükre ugyanis a mai napig nem feleltek – hiába írtam hetente emlékeztető emailt arról, hogy nagyon várom a válaszokat. Nézzük, mikről hallgattak és miről nem a sajtóosztályon.

Kérdés: Mi célt szolgál a korlát a 424 millió forintból megépült kerékpárhídon?

Érkezett válasz? Nem.

A Magyar Kerékpárosklub kelet-pesti Facebook-csoportjában futottunk bele egy galériába, amelyen az látható, hogy számos más tételhez hasonlóan időközben szintén dráguló kerékpároshídra korlát is került. Fotósunk képén is látható, pirossal bekereteztük.

Mutatjuk: így néz ki a 424 milliós kerékpáros híd
A vizes világbajnokság miatt építették.
Fotó: 24.hu/Fülöp Dániel Mátyás

Kérdés: Mi célból járták a FINA-buszok a várost a versenyt megelőző hétvégén és napokban? Milyen útvonalon járnak majd és milyen gyakorisággal?

Érkezett válasz? Érdemi nem.

Több kollégánk is azt vette észre, hogy üres fantombuszok járták Budapestet már jóval július 14-e előtt. Megkeresésünkre a FINA annyit válaszolt,

a világbajnokságot szervező és lebonyolító Bp2017 sportolói különbuszokkal szállítja a hazánkba érkező 2500 sportolót. A buszok a szállodák, edző-és versenyhelyszínek között biztosítják a sportolók közlekedését.

Fotó: 24.hu

Kérdés: Egy több milliárdos projekt esetében hogyan fordulhat elő az, hogy a FINA honlapján a közlekedésről legtöbbször kizárólag magyar nyelven érhető el információ, esetenként az is tévesen, a weboldal felépítése pedig teljesen logikátlan? Mennyibe került a honlap fejlesztése, üzemeltetése és frissítése?

Érkezett válasz? Érdemi nem.

A Közlekedő Tömeg nyílt levelet írt dr. Seszták Miklós fejlesztési miniszternek, amelyben hosszan sorolják a weboldal hibáit, kezdve attól, hogy egy 2008-as, azaz közel tízéves vonalhálózati térképet használnak rajta, a FUTÁR utazástervezőt betöltő link csak a magyarra mutat, egészen addig, hogy a kerékpáros eljutási lehetőségeket se a FINA, se a BKK honlapján nem tüntetik fel, holott nemcsak új kerékpárút épült a Moszkva sétányon, de több Bubi-állomást is létesítettek a világbajnokság miatt. Megkeresésemre a FINA szűkszavúan reagált. A válaszban azt írták,

a 17. FINA Világbajnoksággal kapcsolatos közlekedési változásokról való tájékoztatás elérhető a Budapesti Közlekedési Központ honlapján, az alábbi linken.

Kérdés: Miért nem frissül a FINA honlapja, miért csak a BKK tájékoztat a változásokról és szolgáltat információt?

Érkezett válasz? Nem.

Mivel első kérdésemre nem kaptam kielégítő választ, újabbat küldtem, amire semmi sem érkezett.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Kérdés: Mennyibe kerül az új sztárfellépő (Cee Lo Green) produkciója? A nyitóünnepség teljes programja mikor lesz elérhető, milyen egyéb fellépők lesznek jelen az eseményen? Kik jöttek még szóba mint lehetséges fellépő?

Érkezett válasz? Részben.

A FINA ismét szelektíven válaszolt, azt írták,

a 17. FINA nyitóünnepsége 2017. július 14-én 21 órától lesz megtekinthető élőben a Duna Parton és az alábbi oldalon megjelölt kivetítők előtt. A ceremóniát az M4, Duna és a Duna World csatornái folyamatosan közvetítik, így a grandiózus összművészeti produkciót a televíziónézők is figyelemmel kísérhetik. A nyitóünnepség költségvetését a fellépőket érintő változás nem befolyásolja.

Később kiderült, hogy mégis befolyásolja, ugyanis 52 millió forinttal nőttek az új fellépő miatt a költségek.

Kiemelt kép: MTI/Mohai Balázs

Ajánlott videó

Olvasói sztorik