Poszt ITT

5 mondat Orbán Viktortól, amitől jaj, milyen büszke lenne most a Csurka Pista bácsi!

Orbán Viktor Tusnádfürdőn elmondott beszédei régen elég erős sarokkövei voltak a politikai újságírásnak, mert Orbán többnyire itt vezette fel azt, hogy milyen eszköztárral tervez belemenni a következő év csatározásaiba. Ez pedig azért volt fontos, mert senki nem határozta meg olyan jól azt, miről szóljon a magyar politika, mint Orbán Viktor.

Ezek a beszédek azért voltak érdekesek, mert mindig egy kicsit új szögből villantottak rá a miniszterelnök gondolkodására. Most is ez történt, csak az új szög az 1992-es MIÉP lett.

Mert Orbán elmondott ugyan egy csomó érdekes programpontot, például, hogy

a szlogen az erős ország lesz,

az ország pedig annyira erős, hogy az ellenzék már nem is megfelelő ellenség, ennél nagyobbat álmodnak, és nekimennek

  • egy majdnem kilencvenéves üzletembernek,
  • egy belga városnak,
  • valamint nekem és kollégáimnak,

akiket amúgy – minden becsmérlést félretéve – én eddig nem feltétlenül gondoltam volna miniszterelnöki szintű ellenségképnek.

Az erős ország pedig nemcsak erős, de fontos is, annyira, hogy a visegrádi négyek megerősödése mára fontosabb lett, mint az amerikai vagy a francia elnökválasztás.

Persze, ha Orbán Viktor lennék, mára nekem is fontosabb lenne, hiszen Donald Trumppal nem pont úgy alakult a kapcsolat, ahogy a magyar miniszterelnök szerette volna, a francia választás pedig viszonylag csúnyán beintett a lázadás évének. 

A miniszterelnök Tusnádfürdőn elmondott gondolatai eddig minden évben kiakasztották a liberális értelmiséget, többnyire azért, mert teljesen új, eddig nem használt nézőpontokat vitt a világ felismerésébe, és abba, hogy ezekből mit lehet kimondani, és mit nem. Ilyen volt például az illiberális állam képe is, vagy a keleti féldiktatúrák dicsőítése.

2017-re már csak azzal sikerül igazán felhúzni a libsiket, hogy Orbán Viktor Csurka István-idézeteket mond idézőjel nélkül. 

Ugye, először is nagyon fontosnak tartom, hogy az etnikai homogenitást meg kell őrizni. Most már lehet ilyeneket mondani. Ezelőtt néhány évvel kivégzés járt az ilyen mondatokért, de ma már lehet ilyeneket mondani, mert az élet igazolta, hogy a túl nagy keveredés bajjal jár.

– mondta Orbán még februárban, és valóban, ha kivégzés nem is, de Csurka Pista bácsit még megmosolyogták az ehhez hasonló mondatokért.

Úgy akarnak feltűnni, mintha jó emberek lennének. Nyilvánvalóvá kell tenni, hogy ez nem így van. Külföldről kapják a fizetésüket, ezt a pénzt nyilvánosságra kell hozni, nem csak Magyarországon, egész Európában. Kevert népességet akarnak Európában, rossz ügyet szolgálnak, antidemokratikusak, rosszat akarnak a magyar embereknek.

– mondta Orbán pénteken, a Kossuth rádióban tartott kétheti rendes audienciáján. És valóban, hogy bólogatna Csurka Pista bácsi, ha hallaná.

Van egy Soros-terv, ezt ő megírta. Nem a bérjóslás útján jutottunk erre az eredményre, Soros tette közzé. Évente egymillió migránst hozzunk be Európába. A második pont, hogy adjunk nekik az első évben 4.5 millió forintot. Ezt meg kell akadályozni. Akik nem védik meg a határaikat, csak beszélnek, ott frusztráció lesz. De vannak még higgadt országok, mint mi.

– tette hozzá Orbán Csurka Pista bácsi elismerő csettintése közepette.

Erős ország nincs stabil etnikai összetétel nélkül

– monda a miniszterelnök Tusnádfürdőn, miközben Csurka Pista bácsi a háttérből hangosan vivátozott. 

Nem szabad világ-összeesküvésnek látnunk, ami történik. Maradjunk racionálisak. Józan ésszel látható: létezik egy Soros-terv.

– csapta le Orbán a csurkapistabácsii értelemben vett pattogó pöttyöst.

Egyébként tényleg nem tudom, min lepődünk meg, miután nemrég újra kiadták az Apák és fiúkat. 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik