Debrecen, 2017. április 4.
A magyar kormány Állítsuk meg Brüsszelt! című nemzeti konzultációját hirdető óriásplakát Debrecenben, a Vincellér utcában 2017. április 4-én.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Poszt ITT

Tompa: Madzsarbasi a Húnióban

Tompa Imre
Tompa Imre

író, publicista. 2017. 04. 11. 14:22

Tele van rakva az út széle ezzel az Állítsuk meg Brüsszelt!-plakáttal, a tévéből is ömlik ez a szahar (vajon a bemondók egyetértenek? vagy tökmindegy nekik, hogy mit kell bemondani, ugyanígy fogják felkonfolni Nagy Imre akasztását is?).
Korábban a témában:

Ceterum censeo, állítsuk meg Brüsszelt, portyáztam borügyben a Balaton-felvidéken, tele van rakva az út széle ezzel az Állítsuk meg Brüsszelt!-plakáttal, a tévéből is ömlik ez a szahar (vajon a bemondók egyetértenek? vagy tökmindegy nekik, hogy mit kell bemondani, ugyanígy fogják felkonfolni Nagy Imre akasztását is?),  kérdésem: mi kell ahhoz, hogy egy jobbra szavazó rendes magyar ember észrevegye, mekkora antagonisztikus logikai állatság ez a mondat? Hogy ugyanis azt kívánja, hogy ne jöjjön több úniós pénz. Abban a pillanatban omlana be Orbánia, mert az únió finanszírozza a viktoriánus autokráciát, ha kivonnánk belőlünk, rögvest csökkenő GDP-t, beruházásokat és fogyasztást kapnánk, ld CEUizé c. szösszenetünket.

Most hagyjuk az olyan racionális érveket, hogy mi könyörögtük be magunkat az únióba, ezt népszavazással szentesítettük (2004-ben 84 %-kal, az unionisták aránya ma is 70 % körül van), tehát nem kívülről kényszerítették ránk, mint annó az orosz medve a medveszexet, önként mondtunk le a szuverenitás bizonyos elemeiről, stb., ezt most hagyjuk, mert fölösleges racionális érvekkel próbálkozni.

Fotó: Berecz Valter

De szal mi kell ahhoz, hogy észrevegyék: már rég a Fidesz a komcsi állampárt, mert a komcsit a tettei teszik, hogy füllent, hogy erőszakos, hogy államosít, hogy elveszi a másét, hogy rühelli a versenyt és a szabadságot, mint a kukoricagölődint. Hol a határa a lojalitásnak, ami a világ Nobel-díjasaival szembeállított magyar avantgarde, a haza bölcse, Kósa Lajos vagy a haza szépe németh szilárd felé árad, vagy nincs határa? mert ez szerelem, szektások önfeladó szerelme?

Well, de gustibus non est disputandum, kinek a pap, kinek a Schmidt Mária.

De lehet, hogy megvan a megoldás: Konrád György szerint, és ez egy baljós lehetőség, azért akarja kivezetni a főminiszter Magyarországot az únióból, mert akkor végképp nem marad semmilyen kontroll a feje fölött és hatalma a végtelenségig meghosszabbítható, így lesz Madzsarbasi a Húnióban (a Húnió kifejezést A dilettáns keletkutatás ellenzői című Fb-oldalról loptam, az Európai Únió helyett a volt Szovjetúnióra utal, ami egy lánglelkű és lángeszű, a szkíta Putyint magasztaló fészbuksi szerint amúgy is a hun-szkíta birodalom része volt, szal tkp. ott a helyünk).

Tény hogy akkor nem jön az a napi 2 milliárd Brüsszelből, eláll az aranyeső, de addigra úgyis lejár az utolsó támogatási ciklus (2020-ban), és már megszedte magát a család, a többi meg le van tojva.

Áldás!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Local demonstrators march with a flag with the image of Russian President Vladimir Putin and Hungarian Prime Minister Viktor Orban close to the headquarter of the governor FIDESZ party at Heroes Square as students, teachers of the Central European University and their sympathizers protest in downtown Budapest on April 9, 2017. 
Hungarian lawmakers approved legislation that could force the closure of a prestigious Budapest university founded by US billionaire investor George Soros, sparking fresh protests. The English-language Central European University (CEU), set up in 1991 after the fall of communism, has long been seen as a hostile bastion of liberalism by Prime Minister Viktor Orban's government.  / AFP PHOTO / ATTILA KISBENEDEK
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.