Poszt ITT
Bodor Pál (Bodor Pál)

Bodor Pali megbocsát

Rege Sándor
Rege Sándor

olvasószerkesztő. 2017. 03. 13. 20:48

Nem volt olyan alkalom, hogy őt felidézve, méltatva, csendes, szerény, utánozhatatlan mosolyát elővarázsolva ne a jó, a szép iránti selymes érzés uralkodott volna el tanítványain, barátain, tisztelőin.
Korábban a témában:

Elment Bodor Pali. Nem volt olyan alkalom, hogy őt felidézve, méltatva, csendes, szerény, utánozhatatlan mosolyát elővarázsolva ne a jó, a szép iránti selymes érzés uralkodott volna el tanítványain, barátain, tisztelőin. Amiben egyként ott volt a tudós iránti megbecsülés, a nagy elme iránti tisztelet, s a barát iránti vonzalom.

Pali nem kapott Kossuth-díjat, amit sokan elnyertek érdemtelenül. Amikor Erdélyből áttelepült, számos megalázás érte, igaztalanul. Mert ő, ahogy a Népszava írta négy éve „Magyarországon is magáénak vallotta az erdélyi, romániai magyarság ügyét, és rendkívül sokat vállalt a valós helyzet megismertetéséért, a nemzeti felelősség tudatosításáért”. Viszont az akkori támadásokat levezénylők, kivitelezők „érdemeikért” stallumokat, külföldi állást, jól megfizetett pozíciókat hasítottak ki a későbbiekben, főleg 2010 után.

Mi, akik szeretjük, tiszteljük Bodor Palit, mindezekre csak legyintünk.

Pali örökké él!

ReSani

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor

Meghalt Stadler József

Kommentek

Berlin, 2017. november 21.
Angela Merkel kancellár, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke a parlament ülésén Berlinben 2017. november 21-én. (MTI/AP/DPA/Michael Kappeler)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.