Bodor Pál (Bodor Pál)
Poszt ITT

Bodor Pali megbocsát

Rege Sándor
Rege Sándor

olvasószerkesztő. 2017. 03. 13. 20:48

Nem volt olyan alkalom, hogy őt felidézve, méltatva, csendes, szerény, utánozhatatlan mosolyát elővarázsolva ne a jó, a szép iránti selymes érzés uralkodott volna el tanítványain, barátain, tisztelőin.
Korábban a témában:

Elment Bodor Pali. Nem volt olyan alkalom, hogy őt felidézve, méltatva, csendes, szerény, utánozhatatlan mosolyát elővarázsolva ne a jó, a szép iránti selymes érzés uralkodott volna el tanítványain, barátain, tisztelőin. Amiben egyként ott volt a tudós iránti megbecsülés, a nagy elme iránti tisztelet, s a barát iránti vonzalom.

Pali nem kapott Kossuth-díjat, amit sokan elnyertek érdemtelenül. Amikor Erdélyből áttelepült, számos megalázás érte, igaztalanul. Mert ő, ahogy a Népszava írta négy éve „Magyarországon is magáénak vallotta az erdélyi, romániai magyarság ügyét, és rendkívül sokat vállalt a valós helyzet megismertetéséért, a nemzeti felelősség tudatosításáért”. Viszont az akkori támadásokat levezénylők, kivitelezők „érdemeikért” stallumokat, külföldi állást, jól megfizetett pozíciókat hasítottak ki a későbbiekben, főleg 2010 után.

Mi, akik szeretjük, tiszteljük Bodor Palit, mindezekre csak legyintünk.

Pali örökké él!

ReSani

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Harry Potter author J.K Rowling attends the world premiere of Harry Potter and the Deathly Hallows - Part 2 in central London on July 7, 2011.  Thousands of Harry Potter fanatics screamed for the stars of the epic movie series as they hit the London red carpet for the final film's world premiere.
AFP PHOTO / CARL COURT / AFP PHOTO / CARL COURT
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.