Bodor Pál (Bodor Pál)
Poszt ITT

Bodor Pali megbocsát

Rege Sándor
Rege Sándor

olvasószerkesztő. 2017. 03. 13. 20:48

Nem volt olyan alkalom, hogy őt felidézve, méltatva, csendes, szerény, utánozhatatlan mosolyát elővarázsolva ne a jó, a szép iránti selymes érzés uralkodott volna el tanítványain, barátain, tisztelőin.
Korábban a témában:

Elment Bodor Pali. Nem volt olyan alkalom, hogy őt felidézve, méltatva, csendes, szerény, utánozhatatlan mosolyát elővarázsolva ne a jó, a szép iránti selymes érzés uralkodott volna el tanítványain, barátain, tisztelőin. Amiben egyként ott volt a tudós iránti megbecsülés, a nagy elme iránti tisztelet, s a barát iránti vonzalom.

Pali nem kapott Kossuth-díjat, amit sokan elnyertek érdemtelenül. Amikor Erdélyből áttelepült, számos megalázás érte, igaztalanul. Mert ő, ahogy a Népszava írta négy éve „Magyarországon is magáénak vallotta az erdélyi, romániai magyarság ügyét, és rendkívül sokat vállalt a valós helyzet megismertetéséért, a nemzeti felelősség tudatosításáért”. Viszont az akkori támadásokat levezénylők, kivitelezők „érdemeikért” stallumokat, külföldi állást, jól megfizetett pozíciókat hasítottak ki a későbbiekben, főleg 2010 után.

Mi, akik szeretjük, tiszteljük Bodor Palit, mindezekre csak legyintünk.

Pali örökké él!

ReSani

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Swedish director Ruben Ostlund delivers a speech on stage after he was awarded with the Palme d'Or for the film 'The Square' on May 28, 2017 during the closing ceremony of the 70th edition of the Cannes Film Festival in Cannes, southern France.  / AFP PHOTO / Alberto PIZZOLI
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.