Bodor Pál (Bodor Pál)
Poszt ITT

Bodor Pali megbocsát

Rege Sándor
Rege Sándor

olvasószerkesztő. 2017. 03. 13. 20:48

Nem volt olyan alkalom, hogy őt felidézve, méltatva, csendes, szerény, utánozhatatlan mosolyát elővarázsolva ne a jó, a szép iránti selymes érzés uralkodott volna el tanítványain, barátain, tisztelőin.
Korábban a témában:

Elment Bodor Pali. Nem volt olyan alkalom, hogy őt felidézve, méltatva, csendes, szerény, utánozhatatlan mosolyát elővarázsolva ne a jó, a szép iránti selymes érzés uralkodott volna el tanítványain, barátain, tisztelőin. Amiben egyként ott volt a tudós iránti megbecsülés, a nagy elme iránti tisztelet, s a barát iránti vonzalom.

Pali nem kapott Kossuth-díjat, amit sokan elnyertek érdemtelenül. Amikor Erdélyből áttelepült, számos megalázás érte, igaztalanul. Mert ő, ahogy a Népszava írta négy éve „Magyarországon is magáénak vallotta az erdélyi, romániai magyarság ügyét, és rendkívül sokat vállalt a valós helyzet megismertetéséért, a nemzeti felelősség tudatosításáért”. Viszont az akkori támadásokat levezénylők, kivitelezők „érdemeikért” stallumokat, külföldi állást, jól megfizetett pozíciókat hasítottak ki a későbbiekben, főleg 2010 után.

Mi, akik szeretjük, tiszteljük Bodor Palit, mindezekre csak legyintünk.

Pali örökké él!

ReSani

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.