Poszt ITT vélemény

Tényleg senki nem érzi az iróniát a TEK terrorgyakorlatában?

A Terrorelhárítási Központ csütörtök hajnalban terrorgyakorlatot hajtott végre az egyik budapesti metrómegállóban. A szimuláció arról szólt, hogy három terrorista lerohanja a megállót, majd egy rendőr a helyszínre érkezve értesíti a TEK-et, akik kijönnek és lereagálják a szituációt.

A profin megszervezett terrorszimulációt végignézte Orbán Viktor, Pintér Sándor, Simicskó és Tarlós Istvánok is. Mindenki nagyon elégedett volt, Orbán Viktor elmondta, azt szeretnék, hogy a fiataloknak is pálya legyen a terrorelhárítás.

És tényleg senki nem érezte az egészben az iróniát. 

A terrorszimuláció előtt két héttel egy bomba robbant a Teréz körúton. A rendőrség hamar – sőt, nagyon hamar – kiért, majd később a TEK is megjelent, de pár óra után eltűntek. A robbanásban egy rendőr sérült meg életveszélyesen, társa súlyosan, de szerencsére már jobban vannak. A támadás a rendőrség szerint kifejezetten a rendőröket célozta meg.

A robbantás után a rendőrség 20 óráig nem szólalt meg, az elkövetőről napokkal később adtak ki felvételeket, és

még mindig nem kapták el a robbantót.

Sem a TEK, sem a rendőrség. Pedig a Fidesz önmaga határozta meg terrorizmusként a robbantást, hiszen Magyarország vezető fegyveres testületének két tagja ellen irányult.

Lehet terrorizmust szimulálni, és hátba veregetni magunkat a miniszterelnök előtt, de attól még akár fel is lehetne deríteni egy kéthetes, terrorcselekménynek minősített robbantást. Akkor tényleg hátba veregethetnék magukat.

Ráadásul nem sokkal ezelőtt pont arról volt szó, hogy a TEK-nek kifejezetten nagy felelőssége volt a párizsi terrormerényletek előtt. Majdnem egy tucat terroristát vittek át Magyarországon keresztül úgy, hogy a támadás ötletgazdája többször megfordult nálunk, és egy hétig Zuglóban bujkált. Az, hogy ezt sikerült végigvinni, nem a menekültek vagy a menekültútvonal hibája, hanem az elhárításé. Hiába beszél arról a TEK, hogy azóta javult a kommunikáció a külföldi szervekkel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik