Poszt ITT vélemény

Harminc év múlva rettenetesen fogjátok magatokat szégyellni

Azért gyűltünk össze itt, ezen a napsütéses, hideg délutánon, hogy megbeszéljük, miért lett hirtelen mindenki rasszista bolond Magyarországon.

Kedd este Nógrádi György, mint Lusta Dick, a rendőrzenekar, egyedül eljátszotta a teljes magyar közéletet. Elment egy lakossági fórumra, hogy elmondja a véleményét a világról és a menekültválságról. Majd, azzal zárta az estet, hogy konkrétan kijelentette,

azzal lehetne megoldani a menekültválság problémáját, ha a határon kiadnák a tűzparancsot.

De előtte közölte, hogy ezt a liberális sajtó darabokra fogja szedni.

Nem a liberális sajtó szedi darabokra, Gyuri bácsi, hanem az épelméjű emberek. Komolyan, teljesen komolyan azt javasolta, hogy a határon egyszerűen nyissunk tüzet az ide menekülő gyerekekre, öregekre, vagy akár életerős, fiatal férfiakra? Ha egy fiatal férfi be akar lépni Európába, akkor agyon kell lőni? Ja, igen, kivéve, ha pénze van, mert akkor állampolgárságot is vehet nálunk. Mert az egy KDNP-s politikus szerint is azért más, mert ő fizet.

Gyávaság

Nem kell előre kifogásokat keresni, miért fogja szétszedni a liberális sajtó, ha azt mondja, hogy tűzparancsot kell adni a határon. Az csak egy kifogás, hogy azért szedik majd szét, mert ilyesmit most nem szabad kimondani. Nem azért.

Azt, hogy lőni kell a menekültekre, nem kimondani nem illik, hanem egyáltalán gondolni.

A leggyávább az egészben viszont mégis az, ami másnap történt. Nógrádi addig merte kimondani azt, hogy lőni kell a menekültekre, amíg úgy érezte, hogy csak egy teremnyi nyugdíjas hallja. Amikor az egyik tévé felhívta, már lelkesen tagadta azt, hogy ő ilyet mondott volna.

Pedig mondott még mást is. De nem gondolom, hogy Nógrádi György valaha megértené, miért vállalhatatlan olyanokat mondani Európa legbefolyásosabb politikusára, hogy Merkel asszonyt azért nem lehet zsarolni, mert politikusokat csak szex és lopás miatt lehet, Merkel pedig kis házban él és csúnya. Nem hiszem, hogy Nógrádi Nyolcszáz Nővel Volt Eddig Dolgom György ezt valaha megértené.

Nyolcszáz nő.
Nyolcszáz nő.

Nógrádi eleve érdekes arca a magyar közéletnek. Olyan igazán nagyon nem ért semmihez, de irtó ügyesen csinál úgy, mintha értene. Behazudta az egész szakmai múltját, ráadásul úgy, hogy még nem is hazudott össze magának eleget, majd a szereplésért cserébe lelkes kiszolgálójává vált a magyar kormánynak, hogy napról napra hadarva tolja a kormánypropagandát szerencsétlen öregembereknek.

Felnőni

Ezeket a szerencsétlen, megvezetett embereket egyébként csak sajnálni lehet, haragudni rájuk semmiképp. Nógrádira annál inkább, hiszen hazudik, ráadásul önérdekből. Amikor a XVIII. kerületben olyanokat mond, hogy a Németországba tavaly érkezett 1,1 millió bevándorlóból csak 50 dolgozik, az egyszerű hazugság. Nincs ilyen adat.

De nem csak Nógrádi bolondult meg teljesen a népszavazás előtt. Vannak az ennél is rosszabbak, például a dörgölőző értelmiségiek, mint szerencsétlen századvéges Fűrész Gábor a szerencsétlen századvéges 888-on, aki azt írta le, hogy

felnőni annyi, mint megtanulni nemet mondani.

Elképzelem, ahogy Fűrész ‘44-ben áll az ablaka előtt, nézi a zsidókkal teli vonatokat és dörmögi maga elé, hogy amit igazán szeretsz, azt el kell engedned.

Barnák

Egyszerűen nincs szükség arra, hogy ezzel az értelmiségi mázzal próbáld elrejteni azt, hogy azért nem akarod, hogy ide menekültek jöjjenek, mert más a vallásuk és más a bőrük színe. Persze, Brüsszel, meg szuverén államhatalom meg a faszom. 1294 emberről beszélünk, akik egy szétbombázott országból jönnek, te meg tartod el a kisujjadat a fűtött nappalidban.

Van Magyarországon ma egy csomó olyan ember, akik tudnak a hírekről, olvassák őket, értik és ismerik, hogy mi történik a világban, mégis úgy csinálnak, mintha az egész menekültválság Magyarországon nem a Fidesz saját, kreált politikai problémája lenne, hanem valódi, érezhető, komoly válság. Istenem, nincsenek is Magyarországon menekültek. Ha megnyitnánk a határt és kiírnánk, hogy ingyen van a sör, akkor se lennének, egyszerűen nem vagyunk célország, senki nem akar pont itt letelepedni. Sőt, a magyarok közül is csak az nem ment el, aki nem tud, csak akar.

Van olyan ország, ahol probléma a menekültválság. Nem, nem katasztrófa, hanem probléma, még ha komoly is. Pont ezeket az országokat hiteltelenítjük el az ötödik felhúzott kerítéssel és a hatodik fölösleges népszavazással, amikor úgy csinálunk, mintha nálunk is az lenne.

Munka

Semjén Zsolt Polgárdiban arról beszélt, hogy tévedés volt a németektől, hogy a menekülteket a munkaerőhiány megoldására szerették volna felhasználni, mert ezek az emberek nem akarnak dolgozni, ráadásul analfabéták. Egyrészt hogy tudnák elvenni a munkánkat úgy, hogy közben nem akarnak dolgozni, másrészt ezek az emberek már azért keményebben küzdöttek, hogy elérjenek Európáig, mint Semjén bármiért egész életében.

És én az analfabétázással is óvatosabb lennék, ha a tízparancsolatból legalább hármat annyira értettem volna félre, mint Semjén Zsolt.

Nagyon remélem, hogy a fent említett rengeteg ember, akik annak ellenére, hogy pontosan tudják, hogy mi történik, mégis beállnak egy rasszista (és lehet hőzöngeni azon, hogy az iszlamofóbia nem rasszizmus, mintha vallásokat gyűlölni jobb lenne, meg mintha a protestásoktól pont ennyire tartanánk), öncélú hatalom mögé, és azok, akik lőni szeretnének az Európába menekülő emberekre, rettenetesen szégyellnék magukat harminc vagy ötven év múlva.

Ha pedig ez a sok ember nem fogja magát szégyellni harminc-ötven év múlva azért, amit most csinált, akkor már úgyis mindegy lesz,

mert ennek az élhető, szabad, keresztény, színes, békés Európának vége lesz.

És azért lesz vége, mert néhány gyáva, vagy rosszabb esetben rasszista szerencsétlen hagyta, hogy önkényből tönkretegyék.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik