Poszt ITT

Tompa: Kockáztassunk!

Tompa Imre
Tompa Imre

író, publicista. 2016. 09. 12. 10:33

Ez itt nem a világ közepe, hanem Európa széle.
Korábban a témában:

Ez egy virágzó ország, középhatalom, a kereszténység védőbástyája és keresztény kormány vezeti, kétharmad az kétharmad, és megáll a lábán, abzúg Brüsszel, hazugság, hogy a gazdaság gyengélkedik és a szegénység nő, nem is igaz, hogy ha kiveszik az úniós pénzt, rögtön leáll az egész, a korrupciós duma sem igaz, tudjukkik terjesztik ezeket a hazugságokat, tudjukkik állnak a tudjukkik, a sorosfiúk és a migránsáradat mögött, hogy helyet csináljanak a magukfajtájának, mert fáj, hogy mi vagyunk a világ legősibb népe, nem ők, mert Erdélyből terjedt el a népesség és a műveltség a világban, ez itt a világ közepe, és akinek nem tetszik, az menjen a pics@@@ba.

Ez itt nem a világ közepe, hanem Európa széle, azé az Európáé, ahonnan a szabadság, az egyén tisztelete és a tulajdon szentsége származik, történelmi bűn szembe fordulni a nyugattal, illiberális zsarnokokhoz kötni és megosztani kompországot, felettébb ízléstelen üzenetekkel tovább butítani az ország lincselésre mindig kapható dzsentriutánzó különítményes, cseléd- és proligyerekekből álló masszív koalícióját, satöbbi. És, mondják ennek a nézetnek a vallói, ez nem két egyenrangú nézet, mert az, hogy a gazdaság gyengélkedik és a szegénység nő, vagy hogy ha kiveszik az úniós pénzt, rögtön leáll az egész, tényekkel bizonyítható, végsőleg pedig nem egyenrangúak a szabadságot csökkentő illetve a szabadságot növelő nézetek, az Európa ellen tüntetők az Európa mellett kiállókkal, a nemzeti színű zászlóra írt „ne kockáztassunk!” üzenete (ne mentsd meg a menekülőt, általában is légy megelégedve azzal, hogy nem beszélsz nyelveket, hogy egymillió munkavállaló a létminimum alatti fizut visz haza, hogy 3.3 millióan élnek szegénységben, majd én megvédelek és gondoskodom rólad, meg vagyok értve? na azért), Európa és a civil szervezetek üzenetével: kockáztass, maradj hű és bátor, ha ez nem is tetszik az örök kispolgárnak:

MÁS POLGÁR: „Jobbat nem is tudok a vásár- s ünnepnapokra,

Mint hadakról való társalkodást,

Hogy Törökföldön odaát,

Öli egymást a nép halomra.

Az ablaknál ülünk, csendben iszogatunk,

A hajókat bámulunk, folyónkon elmenőleg:

S estére vígan hazaballagunk,

Áldvá a békét s jó időket.

HARMADIK POLGÁR:

Bizony, szomszéd, itéletem szerint

Egymás fejét csak hadd nyessegessék,

Pusztuljanak rakásra mind,

Csak nálunk semmi baj ne essék!”

GOETHE: FAUST. I. , 1808.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CANNES, FRANCE - MAY 21:  Nicole Kidman departs after the 'How To Talk To Girls At Parties' screening during the 70th annual Cannes Film Festival at on May 21, 2017 in Cannes, France.  Celebrities, fans and the movie world have descended on Cannes for this year's festival of the screen. For seventy years The Croisette Boulevard has always been the centre of athe place watch the rich and dandy and people from all walks of life to promenade.  (Photo by Christopher Furlong/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.