Poszt ITT

Min idegeskedjek, ha véget ért a Sziget, nincs tűzijáték és Bayer Zsolt sem adja vissza a kitüntetését?

Nyugi, minden napra akad egy kis dohognivaló.

Így augusztus végén sokakból kezd előtörni a házmester, aminek nem szégyell hangot adni a Facebookon is. Ennek több oka lehet, egyrészt „az édes szar is keserű”-nemzet a magyar, másrészt ilyenkor, a nyár vége felé sokan elégedetlenek, hogy hamarosan itt van újra az ősz (ami köztudomásúan az évszakok kurvája – elhiteti, hogy még jó idő lehetne, de esővel, széllel és talaj menti fagyokkal szívat), harmadrészt a jól/nem jól sikerült nyaralásunkon romantikázunk és már előre frusztráltakká válunk, hogy legközelebb karácsony tájékán lehet szabit kivenni, negyedrészt kezdődik az iskola.

Ilyen vészterhes, nyár végi időkben igenis kellenek az afféle koncok, mint a Sziget (nagyon hangos), a tűzijáték (nagyon hangos) vagy egy Bayer Zsolt kitüntetés (nagyon hangos tőle a sajtó), amin csahos, kóbor kutya módjára csámcsoghatunk. Viszont közhely vagy sem, minden csoda három napig tart, pláne a médiában és a közösségi szájtokon, igyekszünk tehát iránymutatással szolgálni, mik határozhatják meg a következő hét Facebook-bejegyzéseinek tartalmát. Ha megfogadják tanácsainkat, minden napra akad valami dohognivaló, amivel Facebook-állapotot lehet frissíteni.

Hétfő: hétfő

Kezdjük a hetet általános utálkozással, sőt, mit utálkozással: gyűlölködéssel. Hiszen ennél aljasabb dolog nem is történhet már velünk, és ezt hangoztatnunk is kell különféle hétindító 9gages posztokkal, avagy kávéval kapcsolatos bejegyzésekkel.

Hogyan maxoljuk ki mások egyetértését?

Posztunkba mindenképpen vegyük bele az időjárást és a koffeintartalmú italokat is. A hőmérséklet, a kávé és a hétfő közös szövegkörnyezetben való használata sokaknál magas értéket kumulál a WTF-agyfasz skálán. Ha szerencsénk van, néhányan még az ismerőseik közül is törölnek.

Példamondat:

Ilyen egy szar hétfőt. És még hideg is van. Forró redbullos-kávét intravénásan, moooost!

monday

Kedd: hülye főnök

A hétfő a munkanapok délelőttje, ha úgy tetszik, a napok januárja. Érdemi munkát viszonylag nehéz végezni, mert épp most vagyunk túl a pihin és még bele kell rázódni abba, hogy milyen utálatos dolog a következő öt napot megint munkával tölteni. Kedden viszont végre lehet produktívnak lenni, pozitívan szemlélni az előttünk tornyosuló munkahalmot. Viszont amikor már fejben oly jól kimatekoztuk, hogyan lehet a legkevesebb erőráfordítással is hozni a szakmai minimumot, jön a köcsög főnök, aki annyi munkát sóz ránk, hogy az első szülőértekezletig se készülnénk el vele rendesen. Ráadásul holnapra kéri.

Ilyenkor érdemes megjegyzéseket tenni a Facebookon a munkánkra, a kollégáinkra vagy feletteseinkre is. A kezdők ezt akár vicces érdektelen napiszaros linkekkel, a haladók pedig háztáji módszerekkel is izgalmassá tehetik, például az Instagramra feltöltött középső ujjuk képével, Meanwhile in office, esetleg Fuck the system kísérőszövegekkel ellátva.

Hogyan maxoljuk ki mások egyetértését?

Írjunk hosszú kisregényt, mekkora paraszt a főnök és ne fukarkodjunk a hangulatjelekkel sem. Fontos, hogy ne legyen ismerősünk a boss, de a beteggelt HR-es csaj, projektmenedzser-cimbi és a gyakornok sem.

Példamondat:

Utálom a főnököm. Nekem van egy diplomám, neki TALÁN egy érettségije. (Már ha van.) Mégis ő a nagy ember. Hejesírni nem tud (irónia emoticon). Mást se nagyon. Egész nap nem csinál semmit. Néha előjön, baszogat, majd elvonul, mint a májusi vihar. Utálom őt, mert igazságtalan és beteg lelkű. Utálom a főnököm!

 Min idegeskedjek, ha véget ért a Sziget, nincs tűzijáték és Bayer Zsolt sem adja vissza a kitüntetését? 2

Szerda: az olyan emberek, akik jobban ismernek, mint én magamat

A hétfőknél és a főnököknél csak egy rosszabb van. Az okoskodó, ironizáló, jópofizó, mindentjobbantudó Facebook-barik. Teljesen jogos, ha harmadik munkanapunkon, amikor már úgy küszködünk a határidős munkával, hogy a saját nyelvünkön taposunk, megelégeljük ismerőseink online jelenlétét és egy gondosan kiválasztott Szabadon-ébredők-, Tibi Atya- vagy Oravecz Nóra képes idézettel jól megmondjuk a tutit.

Hogyan maxoljuk ki mások egyetértését?

A képes idézetet finom, jelzésértékű, talányos kísérőszöveggel kell ellátni, hogy senki se vegye magára, de azért a pimasz pribékek is érezzék a célzást!

Példamondatok:

Aki tudja, érti!

napi_okosság

Csütörtök: politikusok

A hét negyedik napja a legjobb időpont elővenni politikusaink viselt dolgait. Gondoljunk csak bele a következő egyszerű ágrajz segítségével:

csütörtök → fekete csütörtök → gazdasági világválság → megszorítások → mutyi → politika

Pártállástól függetlenül – legyen valaki a Vak Komondorok a Kiegyensúlyozott Családokért Mozgalom vagy esetleg a Lehet Vicc a Párt szimpatizánsa – idegesítő kommenthuszárkodással védhetjük a mundér becsületét, vagy támadhatjuk az ellent. Segítségünkre lehetnek vicces mémek, esetleg egy tizenhétezredszerre átfeliratozott Bukás-videó, de kommentelhetünk aktuálpolitikai eseményeket is 24.hu linkekkel tűzdelve.

Hogyan maxoljuk ki mások egyetértését?

Fogalmazzunk generikus alapfelvetéseket, antipolitikát képviselő politikát és mindehhez még legyünk ostobák is. Ne feledjük, a pártoskodásnál néha a pártatlan okoskodás is elviselhetetlenebb.

Példamondat:

Csak tudnám, miért ülnek ott, meresztik a seggüket, nem csinálnak semmit, bezzeg én meg minimálbér mellett lopom az irodaszert. Mindegyik csal, hazudik.

political-memes-016-posted-political-opinion

Péntek: bulikultúra

Ha napközben elegendő lájkot szereztünk a sokak által kedvelt „végre péntek”-típusú bejegyzésekkel, este már csak várnunk kell a megfelelő alkalmat arra, hogy mikor kezdhetünk decensen okvetetlenkedni a Kazinczy utca telítettsége vagy mások nem illendő party-tevékenysége okán, esetleg fikázhatjuk a delíriumos angol/holland/német bulituristákat/legénybúcsúzókat, akik jelenlétükkel lehetetlenné teszik mások kulturált italfogyasztását. Ha történetesen a hetedik kerületben lakunk és otthon néznénk a Barátok köztöt, akkor a zsivaj miatt is rinyálhatunk.

Hogyan maxoljuk ki mások egyetértését?

A grafománabbak kifejthetik hosszabban is, péntek esti robinzonádjuk során hogyan kellett hetedik kerületi romkocsmáról romkocsmára bolyongani, hajnal felé pedig már a rengeteg ürüléket, hányást és félrészeg kiscsajt kerülgetni a Dob utcában. Lehet toporzékolni is.

Példamondat(ok):

Ez kécc. Elegem van abból, hogy nem sikerül egy olyan péntek estét zúzni, ahol jó rendesen csapathatnánk a YOLO-t, mert tele a város kreténekkel. Na persze megint ki kellett ülni a Gödörhöz sörözni, mert annyi a külföldi a belvárosban. Akkkkajjjoook egy normális helyet, ahol 200 forint a kisfröccs, meg koktélakció van. Na asszem mára elég volt, kidőlök!

fuck it

Szombat: régen minden jobb volt, főleg a berúgás

A szombat reggeli posztok elengedhetetlen kelléke a másnaposság mímelése, a legjobb mód pedig ahhoz, hogy megerősítsük állításunkat: posztoljunk magunkról és barátainkról egy közepesen vállalható, elmosott, szétinstázott képet és kicsivel előtte a milyennapvanma.hu linkjét is. Fontos, hogy a kiírt posztjaink harmóniában legyenek az előző este kitettekkel, vagyis egyszerre húzzuk alá, mennyire pusztulásosan fostos volt a buli, és még a macskajaj is borzasztó.

Hogyan maxoljuk ki mások egyetértését?

Rövid, emotikonokkal teletűzdelt, mások számára értelmezhetetlen bejegyzés írása, amelyben panaszkodjunk úgy, hogy közben dicsekszünk.

Példamondat:

Nektek is durva a fejetek? (Ide jönnek a beteggelt nevek) Soha többé nem iszom Between the sexy atomic crazy black Russian ambassadors koktélt a Gozsduban! XD

hangover

Vasárnap: bárki és bármi

Ha a vasárnap nő lenne, állandóan megcirógatná a nyakad, amikor üdvözöl, folyton hozzád érne, ha beszélgettek, mindig kacérkodna veled, de ha egy kicsit kezdeményezőbben lépnél fel, ő tuti hátrálna egyet és ridegen figyelmeztetne: barátok vagytok. A vasárnap elhiteti veled, hogy még van 24 órád a hétvégéből, nyugodtan pihenhetsz, de közben furmányosan már ott lebegteti hátsó halántéklebenyedben az irtózatos hétfő gondolatát, amikor az egész utálat-körforgás indulhat elölről. Ilyenkor mindent és mindenkit lehet utálni, fajra, nemre, felekezetre, vallási hovatartozásra, Facebook-klubtagságra való tekintet nélkül.

Hogyan maxoljuk ki mások egyetértését?

Dobáld be random egymás után, ami elsőre eszedbe jut. Ilyenkor tényleg bármit lehet utálni.

Példamondatok:

Utálom, ha arra kell ébrednem, hogy penészes a pénteken vett császárzsemle. Utálom, hogy hétvégén flexel a szomszéd. Utálom, hogy hétvégén nekem is flexelnem kellene, de nincs kedvem. Utálom, hogy megint nem hozott termést a koktélparadicsom az erkélyen. Utálom a fotóblogokat. Utálom a curlinget. Utálom Kóbor Jánost.

hate

Ajánlott videó

Olvasói sztorik