Poszt ITT

5 szóvicc a Hajdú-Sarka szakítás és a viharos időjárás kapcsolatáról, egyenként elmagyarázva, hogy mi bennük a humor forrása

Kerner Zsolt
Kerner Zsolt

¯\_(ツ)_/¯. 2016. 07. 28. 11:11

Viharos szakítás volt Sarka és Hajdú között.

Azért viharos, mert miközben elterjedt a szakítás híre, megérkezett a vihar is.

Lóg az eső sarka.

Lóg az eső lába, szokták mondani (szólásmondás), de mivel a sarok a láb egy része, a humorforrás ebben az esetben a két szó felcserélhetősége, és az emberi anatómia nómenklatúrájának tréfája Sarka Kata vezetéknevével.

Riasztást adtak ki Hajdú megyére.

Ha vihar közeledik, a Meteorológiai Szolgálat riasztással figyelmezteti a vihar útjában élőket az időjárás várható viszontagságaira. Ebben az esetben a humor forrása a Hajdú Péter vezetékneve, és Hajdú-Bihar megye neve közötti hasonlóság, ha lehagyjuk a Bihart.

Kata-sztrófális vihar közeledik.

Sarka Kata keresztneve Kata, amely megegyezik a puszító viharok okozta úgynevezett katasztrófák első két szótagával.

Viharsarka.

A Viharsarok egy magyar tájegység neve, amit Féja Géza 1937-ben megjelent azonos című könyve terjesztett el Békés, Csanád és Csongrád vármegyék egy részére vonatkozóan. Az utolsó két szótag majdnem megegyezik Sarka Kata vezetéknevével.

+1

Hajduk Split.

Azért plusz egy, mert ennek nincs köze a viharhoz, és enélkül is megvan a címben ígért öt szóvicc. A humorforrás ebben az esetben az, hogy Dalmácia egyik híres fodballcsapatát Hajduk Splitnek hívják, amelynek első fele megfelel a Hajdú-házaspár többesszámú írásmódjának, a második fele pedig angolszász nyelvterületen szétválást, szakítást jelent.

És még egy eszembe jutott:

Hajdú-Vihar megye.

Erről korábban már volt szó.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

German Chancellor Angela Merkel greets an interactive robot at the digitalSTROM stand during the annual Girl's Day fair at the chancellery in Berlin on April 26, 2017.
The fair aims to attract young women to hi-tech and engineering jobs.  / AFP PHOTO / John MACDOUGALL
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.