Poszt ITT

A kormány szerint a Pokemon Go inkább kivonul Magyarországról, mint hogy befizesse az adót

Megjelent a kormány reakciója a döntésre, miszerint a Pokemon Go kivonul Magyarországról, miután egy rájuk szabott törvénnyel ellehetetlenítették a működését. Korábban a kormánypárti média már többször kikelt a Pokemon Go ellen. Gajdics Ottó a Magyar Időkben azt írta “a pokémonok viszont a lelkünket béklyózzák le a semmi partjára, miután felzabálták az emberi értelem utolsó morzsáit.”

Most végre a piacot szabályozó Nemzeti Fejlesztési Minisztérium is reagált a kivonulás hírére.

Ezt írták:

“A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium tudomásul veszi az Pokemon Go döntését, miszerint a cég inkább kivonul Magyarországról, mint hogy vállalja a törvényes működést, az adófizető magyar állatkertekkel való tisztességes piaci versenyt és az adófizetést.

“A kormány támogatja az innovatív megoldásokat, de ahhoz ragaszkodik, hogy a rekreációs célra tartott házi- és vadállatok piacán résztvevő szereplők egyenlő feltételek mentén, törvényesen működjenek és adót fizessenek.

“A Pokemon Go adóelkerüléssel és a magyar jogszabályok semmibevételével, engedély nélkül végzett rekreációs célú állattartási tevékenységet, és így tett szert versenyelőnyre, emiatt más országokban be is tiltották vagy korlátozzák tevékenységét. A magyar kormány és a parlament számos intézkedéssel segítette, hogy az Pokemon Go tevékenységét „legalizálja”, törvényes keretek közé terelje, ezért számos intézkedést hozott az egyenlő versenyfeltételek garantálására, a feketeállatkertezés visszaszorítására. A Pokemon Go döntése azonban azt jelzi, hogy a cég nem vállalja a tisztességes piaci versenyt és törvényes működést.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik