Poszt ITT

Megnéztem a kormány propagandista fenegyerekeit, és nagyon megnyugodtam

Mikor megláttam, hogy a G. Fodor Gábor vezette kormányzati 444 péntek délután afféle közönségtalálkozót szervez a Fekete Aranyba, egy pillanatig nem haboztam, hogy elmenjek-e, hiszen már az oldal indulása óta kíváncsi voltam rá, hogy milyen arcok írhatják a nemzeti gonzót.

Indulás előtt sokáig azon gondolkodtam, hogy mit kéne felvennem, mit visel manapság egy kormányközeli fiatal. Persze nem elvegyülni akartam, inkább csak nem kilógni a tömegből. A választásom végül egy fekete ingre, farmerre és tornacipőre esett, de mint utólag kiderült, esetleg csak úgy nem keltettem volna feltűnést, ha G. Fodorrá műttetem magam. Hogy miért? Arról majd később.

Az esemény eredetileg a 888 karikaturistájának kiállításaként volt meghirdetve, ennek megfelelően a hely falain ott lógtak a kinyomtatott, megvilágított rajzok a kényszerzubbonyban is willkommenező Angela Merkelről, a sajtónak kanapéból diktáló Soros Györgyről és az IMF-nek beintő középső ujjról.

Kiállítás
Kiállítás

Az már az elején kiderült, hogy Habonyék nem a pontossága miatt szerződtették G. Fodort, hiszen a megnyitó közel 20 perces késéssel indult. Amíg a főszerkesztő kint beszélgetett, addig a munkatársak bent söröztek és várták az olvasókat. Akik nagyon nem akartak jönni. Pedig a 888 mindent megtett, a Facebookon hirdették a megnyitót, sőt, még borítóképet is cseréltek, hogy minél többen értesüljenek az eseményről.

Ennek ellenére kb. csak az oldal munkatársai és az ő ismerőseik jelentek meg, amitől az egész olyan bensőséges lett, mintha csak egy stratégiai értekezleten ültem volna, ahol épp megtudjuk a főnöktől, hogy Spéder után most kire kell majd rászállni. Ahogy végignéztem a társaságon, ahol gyakorlatilag csak én voltam kívülálló, kicsit megnyugodtam, hogy a papíron fiataloknak szóló kormányzati propagandaportál tökéletesen a helyén van kezelve, vagyis a kutya sem kíváncsi rá.

Köszöntő
Köszöntő

A kiállítást egyébként  maga a főnök nyitotta meg, méghozzá egy magyar nemzeti színű szalagot átvágva. A főszerkesztő az egész performanszt viccesen végigkommentálta, G. Fodor a szalagátvágás folyamatáról mondott poénos dolgokat, amiken a kollégák visszafogottan derültek.

A hivatalos program vége után jött a bor és a pogácsa, gyorsan le is léptem, nehogy gyanússá váljak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik