Poszt ITT

Tompa: Je suis Soros

Tompa Imre
Tompa Imre

író, publicista. 2016. 06. 07. 10:54

Magamat sem tom mindég finanszírozni.
Korábban a témában:

Ez sajnos durwára nem igaz, nemhogy másokat, de magamat sem tom mindég finanszírozni, de még lehetek én a soros, legalábbis annyiban, hogy célkeresztbe kerülhet bárki, akire rá lehet kenni, hogy nem mink csesztük el, hanem tik. De sőt, nem egyszerűen tik, mert a sok okosságból, ami a napokban sugárban dőlt ki a kormánypolitikusi szájakból, megint kirajzolódik a jól ismert profil, a bűnbak kampós orrú arcéle, a bűnbaké, aki most a hazaáruló civileket finanszírozza, és teljesen igazuk van. Ezek a civil szervezetek ugyanis az épeszű európai demokrácia utolsó műhelyei-bástyái, teljesen jogos és érthető (az ő szemszögükből), hogy ezeket a közösségeket látják-láttatják fő ellenségüknek, és a kommentek tanúsága szerint a dolog működik, a munkáslevelezők már követelik, hogy úgy bánjanak el velük, mint Putyin a saját démonizált-dehumanizált civiljeivel. Ezt is megértük, hogy bő negyedszázaddal a liberális demokrácia bevezetését követően a magát kereszténynek és demokratának csúfoló pártállami-kormányzati elitek újra egy egyébként nyolc gyilkossággal kapcsolatba hozott szovjetorosz diktátor micsodáját micsodálják, miközben azt az Európát gyalázzák, amely (aki) őrült pénzeket pumpál a saját gusztustalan levében fortyogó, gyűlölettől fuldokló Ungur-Bungurisztánba, hátha lesz belőle valami. Hát nem, így is Európa leggyengébb GDP-növekedését produkáljuk, tyaja, nem fociarénákat kéne építeni a budik mögé egy országban, ahol nincs foci, hanem egy bátor és vidám valamit, aminek a lényege a kooperáció az ország mindkét felével. Nem bűnbakká és bűnözővé titulálva mindenkit, aki nem akar exkágébésekkel szotyolázni a blaszkettő vippáholyában, miközben egy csodacsapat éppen az egyik legnagyobb történelmi lehetőségünket cseszi el, kábé utoljára.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Christian Lindner (L), leader of the free democratic FDP party, walks past German Chancellor Angela Merkel during a session at the Bundestag (lower house of parliament) on November 21, 2017 in Berlin. / AFP PHOTO / Odd ANDERSEN

Ezért a kudarcért megfizethet Merkel

Kommentek

Mickey Rooney as the notorious 1930s gangster, Baby Face Nelson, starring in the film of the same name, poses with Leo Gordon as villainous bank robber, John Dillinger, in front of an original newspaper headline. (Photo by George Rinhart/Corbis via Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.