Poszt ITT

Nem a Jobbik néppártosodik, baszki, hanem a Fidesz nácul

Most épp nem az EU, hanem a magyar kormány idézi Európa legsötétebb évtizedeit. Hazudnak, ferdítenek és hergelnek, ha azzal legalább egy kis népszerűséget lehet szerezni. A következmények nem is számítanak.

Vajon mikor jön el az, hogy oda kell állnunk Debreczeni József elé, hogy bocs, végig neked volt igazad?

Jó, ez talán egy erős mondat, meg sok mindene volt, de igaza az pont nem. Ennek ellenére is elképesztő az a tempó, amivel a hülyegőzöst fűti az Orbán-kormány.

Alapvetően taszítónak, visszásnak és károsnak tartom azt, ha valaki arról hápog, hogy Magyarországon nincs demokrácia. Van, csak szar. Nem diktatúra van nálunk, hanem valami furcsa, béna verziója a tekintélyalapú irányított demokráciának, ahol az gazdaság téeszesítve működik, a magyar GDP felét a költségvetés adja, miközben ezt a kiadási oldalt különböző érdekcsoportok tartják fogva.

Nem diktatúra, na, hanem valami fura izé. Ha itt diktatúra lenne, senki nem adta volna ki az MNB alapítványainak adatait, akkor meg most nem lenne min háborognunk.

Ennek ellenére, vagy hát pont ezért, annyira durva az, amit a kormány gyűlöletben és hergelésben nyom. Lázár János csütörtökön kiállt egy rakás újságíró elé és azt mondta, az EU mostani tervezete, amiben pénzbüntetést szabna ki a tagállamokra minden be nem fogadott menekült után, Európa legsötétebb időszakát idézi vissza. Szerinte az EU ezzel vette a bátorságot, hogy meghatározza, mennyit ér egy ember, ráadásul mindezt származás alapján.

Lázár csütörtökön fél kettőtől négyig rendszeresen mond irdatlan baromságokat, a nagy részéről ráadásul ő is tudja, hogy azok. A mostaniban van igazság is. Az Európai Unió annyira el van keseredve, hogy most már tényleg bármit megtenne, hogy a 28 tagállamból még 25 vegye ki a részét a menekültek kezeléséből, csak túl szerencsétlenek ahhoz, hogy a pénzbüntetésnél jobb ötletet találjanak ki. Valószínűleg egyébként nincs is jobb ötlet.

Az egész tervvel egy rakás probléma van, de azért ezt a nácizmushoz hasonlítani erős lenne. Azt már kevésbé, amit aznap Lázárék lejátszottak.

Körmenden valaki betörte egy iskolai tornaterem földszinti ablakát. Be nem másztak rajta, mert egyébként nem lehet bemászni rajta. Az ATV egyből megírta, hogy migránsok támadtak az iskolára. Ebben eddig semmi meglepő nincs, az ATV régóta olyan tempóban migránsozik, hogy hozzájuk képest Orbán Viktor az Amnesty International.

Délutánra ez odáig pörgött, hogy Lázár kijelentette, Orbán személyesen kérte meg Pintér Sándor belügyminisztert, hogy kezelje a helyzetet. (Pintér egyébként nem csinál semmit, ha Orbán nem kéri meg rá személyesen?) Sőt, Lázár már úgy adta el a sztorit, hogy a menekültek kézilabdázó lányokra támadtak, zaklatták, molesztálták őket, ezért fontos, hogy kezeljük a helyzetet, mert Magyarországon nem lesz Köln.

A rendőrség ezután szokatlan gyorsasággal sietett hűteni mindenkit, hogy szó sincs arról, amiről Lázár beszélt. Egy ablakot törtek be, szemtanú nem volt, zaklatás, molesztálás sem, sőt, az ATV helyi forrása sem látta személyesen az egészet. Itt vannak a képek az ablakról, migráns legyen a talpán, aki ezen belógatja a pömpölőjét.

Lázár persze pontosan tudhatta, hogy baromság, amiről beszél, mégis megtette. Azért tette meg, mert a magyarok között egyébként sem népszerűek a menekültek, a kölni szilveszter óta még úri körökben sem. Úri körök alatt pedig kardigános liberálisokat értem. Ráadásul semmi nem húzza fel jobban a vallásháborút és megszállást vizionáló magyarokat, mint az, ha kézilabdázó fiatal lányokat zaklatnak az iszlámok.

A nemi erőszak, a zaklatás továbbra is remek háborús narratíva, arcot ad az áldozatnak és az elkövetőnek is.

És ezt tudja a magyar kormány is, nem véletlen, hogy ekkora lendülettel repültek rá egy betört ablakra. A kormány ráadásul jó ideje ezt a gátlástalan hazudozást, ferdítést és hergelést nyomja, ha arról van szó, hogy politikai tőkét kell szerezni a magyarok idegenellenességéből. És a migránsozás ennek csak kis része.

Szinte nem telik el olyan nap, amikor egy vezető magyar politikus ne mondaná el, hogy valakit Soros György finanszíroz. Csütörtökön például Kövér László gondolta úgy, hogy a demokrácia végét az idegen tőkéből fizetett internetes sajtó fogja elhozni.

Az egész idegenezés, sorosozás, tőkézés ugyanazon a vonalon működik, mint amikor emberek a zsidó világkormányt okolják minden rosszért. Mindegy, hogy igaz-e, csak legyen valami magyarázat arra, ami történik a világban. Az pedig nem elfogadható, hogy dolgok mögött akár a véletlen, vagy a hülyeség is állhat. Nem, inkább a zsidók. A magyar kormány pedig lelkesen épít rá ezekre az érzelmekre.

Nem a Jobbik néppártosodik, baszki, hanem a Fidesz nácul.

És nem is állítom, hogy tudatosan. A Fidesz képviselői, vezetői ugyanolyan magyarok, mint bárki, aki a fenti érveléstechnikát elhiszi. Csak egy fokkal jobban érzik, melyik narratíva a népszerű.

Aztán még ott van a rájuk épülő holdudvar is. A Völkischer Beobachter leglelkesebb dilinyósa, Szikszai Sajtófigyelő Péter például azonnal tátott szájjal szaladt a lőcserdőbe, és megkérdezte, miért kellett kanos bevándorlókat telepíteni egy középiskola mellé.

Most épp nem az EU idézi fel Európa legsötétebb évtizedeit, hanem a magyar kormány.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik