Poszt ITT

Menekült-migráns-bevándorló-terrorista-káoszafejekben-elégvolt

Migráns egyenlő terrorista? Kvótapárti egyenlő bűnpártoló? Leírtam a véleményem magánba', de megfeszítettek úgyis. Akkor legyen nyilvános, tessék.

Az alábbi írást nem akartam nyilvánosan megjelentetni. Persze kiírtam magamból a Facebookon, csak az ismerőseim által láthatóan, valamint egy privát Tumblr mikroblogomon, de persze az interneten semmi sem marad privát, ezért máris átvette például egy ismert jobboldali véleményoldal blogja (oké, engedélyt nem kértek, de meg se kérdezték), hogy kontextusából kiragadva, fontos részleteket kihagyva cincálja szanaszét. Szóval akkor legyen mégis nyilvános, tessék, itt van, vállalom. Naiv vagyok, idealista vagyok, még ezt is vállalom, mert állítom, hogy a világ lehetne sokkal egyszerűbb is. Az alábbiakban olvasható a teljes szöveg, változtatások nélkül.

Sajnálom, lehet kikövetni, ha nem tetszik, de ez most  kikívánkozott. Nem a Facebook-ismerőseimnek, és nem egyes embereknek szól – akivel  bajom volt, már blokkoltam, akivel bajom lesz, majd blokkolom, és akinek  nem tetszett, amit írok, eddig is blokkolt, és most is megteheti. De a  mai, brüsszeli események már megint olyan szintű demagógiahullámot  indítottak el, hogy le kellett írnom.

Szóval oké, hát mindenki ennyire hülye? Hogy címszavakban kell leírni? Rendben, basszátok meg, akkor nesze.

– Migránsmenekültbevándorló robbantott?

Lófaszt.  A mostanában elkövetett esetek egy részét évek óta a nyugati  országokban élők követik el, akik pedig frissen érkeztek, azok nem  keverendők össze a menekülőkkel és bevándorlókkal. Köztük érkeztek, de  nem velük. Kurva nagy a különbség.

– De ha köztük érkeztek, akkor nem kell senkit beengedni!

Lófaszt.  Ha a te országodat, városodat kezdenék lebombázni, te is elindulnál egy  jobb környék felé, és valószínűleg kurvára rosszul esne, ha csak azért  nem engednének be sehová, mert minden százezer olyanra, mint te, jut egy  fanatikus, fegyverbuzi agymosott.

– De hát csak két út van, beengedem vagy nem engedem, nem?

Hát  nem, csak persze a legtöbb érdekcsoportnak a fekete és a fehér színeken  kívül nem tesznek jót az árnyalatok. A menekülteket és bevándorlókat  beengedni kötelesség. Amolyan emberi. Az más kérdés, hogy meg kell őket  vizsgálni, mindegyiket, szigorúan, hogy ne legyen közöttük álcázott robbantó.

– Akkor miért nem ez történik, miért tiltakozik mindenki a beengedés meg a kvóta ellen?

Marha  egyszerű: mert így könnyű. Ha senkit nem engedünk be, és csak a  hótiszta papírokkal rendelkezők jöhetnek, nem kell dolgozni a  problémával, nem kell megmozdítani a politikusi valagunkat. A kvóta meg  aztán még viccesebb, annak már semmi köze a terrorizmushoz, hiszen  ellenőrzött körülmények között beengedett embereket osztanak el,  olyanokat, akikről már kiderítették, hogy veszélytelenek.

– De akkor iszlámmuszlim lesz a mi szép, keresztény Európánk!

Igen,  és nem. Bejön pár ezer más vallású (hozzánk konkrétan pár ezret  küldenének). Van ilyen, eddig is jöttek, sőt itt is voltak, vannak  buddhistáink, krisnatudatúink és még a Nagy Spagettiszörnyben is  hisznek páran, juhé. És hadd világosítsam meg a bitnyi elmédet: se  Magyarország nem keresztény ország, sem Európa nem keresztény kontinens.  Csak egy olyan, ahol a többi valláshoz képest viszonylag több a  keresztény. Tudod, mi a legtöbb? Az ateista. Csak épp persze a nagy  részüket születésekor még nem kérdezték meg, ezért őket ugyanúgy  keresztényként vették nyilvántartásba. Több száz éve kiharcolta már a  felvilágosodó Európa a vallásgyakorlás szabadságát, amibe manapság már  az is beletartozik, hogy valaki egyik vallást se gyakorolja. És azt is,  hogy amíg egy vallás rád, mint egyénre nem kényszeríti az akaratát,  addig ő hadd csinálja azt, amit akar. Előbb rugdalnám ki a hivatalosan  is engedélyezett, keresztény szimbólumrendszerre épülő, vagy épp tisztán  üzleti alapú szektákat és agymosó gyülekezeteket, mert azok bizony tényleg fullba nyomják a kretént.

– De hát csadorban lesznek az asszonyaink!

Ezt  neked ki mondta? Soha senki nem kényszerített még ilyesmire senkit Európában. Ellenben például a kereszténységre, ami bizony elég sok ideje kényszerít elég sok mindent elég sok mindenkire errefelé.

– Oké, hagyjuk a vallást, de ezek sivatagi tevebaszók, megerőszakolják az asszonyainkat!

Igen,  a százezerből mondjuk egy. Segítek: Magyarországon, magyarok is  erőszakolnak nőket, még nagyobb arányban is, mint százezerből egy. Nem  nép, nem “faj” (pontosabban etnikum, hiszen a faj az ember), és nem vallás határozza meg, hogy valaki egy perverz szar-e.

– De ezeket nem lehet integrálni!

Esélyes, hogy  teljesen valóban nem. De próbálkozni lehet, és kell. Nem a vallásukat kell elvenni vagy ellehetetleníteni, csak megszabni, hogy másra ne  erőltessék rá. De mi se erőltessük rá, hogy keresztény szellemben éljenek. Emellett pedig azt is meg kell szabni, hogy milyen erkölcsi,  jogi normákhoz kell alkalmazkodniuk – ugyanúgy, ahogy ezt el kéne fogadnia a radikális jobboldalnak is, akik általában nem alkalmazkodnak. Őket nem integrálja senki. Hoppá. Ja, és a keresztényeket se integrálta senki, amikor Amerikába vagy Afrikába mentek, ők ugyanis tényleg kiirtottak teljes fajokat a vallásuk nevében. Ne most kezdjünk  álszenteskedni. Kösz.

– De akkor te nem tiszteled vagy sajnálod a brüsszeli, párizsi áldozatokat?

Dehogynem.  Minden áldozatot tisztelek és sajnálok, aki háború, terrorizmus vagy a választerrorizmus  áldozata. Az ártatlan embereket. De ez nem azt jelenti, hogy ezért más  ártatlan embereket fogok hibáztatni.

– Akkor pofázzál, ha te is beengedsz a házadba migránsokat!

Mindenki  annyit tegyen, amennyi telik tőle. Senki sem kéri tőled sem, hogy  fogadj be egy menekült családot. Csak annyit kérnek tőled, hogy ne nézd őket automatikusan terroristának, mert mondjuk más nyelvet beszélnek vagy más ruhát hordanak, mint te.

– De elveszik a munkánkat!

Persze.  Valószínűleg a nincstelen, rettegő, gyakran képzetlen emberek veszik el a munkádat. Tudod, ha valaki elveszi a munkádat, az azt jelenti, hogy az a valaki jobban csinálja, mint te. És akkor ki is a hibás? Ja, hát te. Akkor kire is kell haragudni? Na, hadd ne rágjam már a szádba.

– Akkor most te kivel vagy tulajdonképpen?

Az  emberekkel vagyok. Függetlenül attól, hogy milyen a bőrszíne, honnan  jön, hogy öltözködik és milyen istenben hisz. Ha Európa lakosságának néhány százaléka arab lesz az elkövetkező évtizedekben, hát legyen. Én úgy látom, hogy Európában javarészt eddig is emberek laktak, és most is azok laknak majd. Aki pedig nem emberként viselkedik, azt valóban el kell távolítani – menekültet, bevándorlót, de itt élőt is ugyanúgy. Olyan belső ellenőrzés és határvédelem kell, amely kiszűr, nem pedig  egyöntetűen kinnrekeszt. És tudod mit? Ha te kukaborogató kopasz náci vagy, te is takarodj kifelé. Aztán játsszátok le valami sivatagban a kis csatátokat a fanatikus iszlám terroristával. Minket pedig – ártatlan európaiakat, és ártatlan menekülőket – hagyjatok békén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik