Budapest, 2011. január 10.
Nyilvános illemhely az I. kerületi Palota úton, esti megvilágításban 2011. január 4-én este. Az épülettípust régebben zöld villamosnak is hívták színe és formája miatt.
MTI Fotó: Manek Attila
Poszt ITT

Gerlóczy: Micsoda szerencse!

Gerlóczy Márton
Gerlóczy Márton

író, publicista. 2016. 03. 14. 11:04

Hogy őszinte legyek, befostam. Thaiföldről jelentjük.
Korábban a témában:

Sétálunk a forró országúton, hogy elérjük a fát, amelynek árnyékában stoppolni szoktunk, mikor hazafelé tartunk a vásárlásból. Cigarettáért jöttünk elsősorban, mert elfogyott, és kénytelen voltam kibontani egy ajándékba vásárolt Wondert.

– Te, várjál, baj van.

– Mi?

– Azt hiszem baj van.

– Mi van?

– Hogy őszinte legyek, befostam.

– Na és aztán!

– De nincs rajtam alsónadrág.

– Annál jobb! Folyik?

– Folyik!

– Ne szarj be! Mutasd!

– Nem mutatom! Baj van!

– Várjál, bemegyünk ide az étkezdébe, veszek valamit ebédre, nagyon finom sült hal van itt, addig te meg kimosod a segged.

– Hol van?

– Itt, mindjárt.

– Micsoda szerencse!

Olyan forróság van, hogy nem is érezni a bőrön a fos hőjét, nem tudom megmondani, hogy hol tart, bár a combomnál, mintha csiklandozna valami.

– Menj be, ott van hátul!

– Jó napot kívánok!

– Jó napot!

– Nézd már, tényleg folyik!

– Hol?

– Egész a térdhajlatodig.

– Jól van, hallgass!

Micsoda szerencse! A mosdóban van egy szép nagy tartály, amelyből a vizet merik a vendégek a vécé öblítéséhez. Bezárom az ajtót, kiveszem a zsebemből a két cigit, az öngyújtót, a telefont, a pénztárcát és kézi mosáshoz látok, combomat pedig a vécé mellett található seggmosó berendezéssel mosom le. Micsoda szerencse, hogy ez a rövidnadrág van rajtam. Még Brassóban vásároltam annak idején egy márkaboltban. Könnyen mosható, könnyen szárad, hálós herefogóval van ellátva, így alsónadrág nélkül is hordható. Kicsavarom, felveszem és már megyek is. A zsebébe nyúlok, és megtalálom benne a Wondert. Micsoda szerencse! Kidobom a teli doboz ázott Wondert a kukába, és megyünk stoppolni.

A platón ülünk egy thai paraszttal a a macséták és kókuszdiók és lábosok és kapák és ásók között. A festő nosztalgiázik.

– Képzeld el, egyszer, 1989-ben, amikor visszatértem Magyarországra, a Múzeum körúton sétáltam, és éreztem, hogy mindjárt befosok. Volt ott egy nyilvános vécé, 5 forintba került. Bementem, fizettem, rohantam a vécére, úgy éreztem egy centin múlott, de aztán nem jött semmi. Semmi. Csak egy szerencsétlen fing. Aztán még egy. Hiába erőlködtem, semmi. Kimegyek, mondom a vécés néninek, csókolom, hát mégse kellett, tetszett hallani, gondolom. Azt mondja nem úgy van az. Mondom akkor egyezzünk meg, adjon vissza 3 forintot, azt mondja, nem úgy van az. 5 forintot fizettem két fingért, ahhoz képest te egész olcsón megúsztad.

– Az igaz!

– Micsoda szerencse!

– Az! Te figyelj, szerinted, hogy kell egy ilyen történetet gusztusosan elmesélni?

– Sehogy!

– Hogy mondják az úriemberek, hogy befostam?

– Az úriemberek nem fosnak be.

– El lehet egy ilyet gusztusosan mesélni egyáltalán?

– Biztos, persze. De annak semmi értelme.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

US actress Sharon Stone arrives on May 21, 2013 for the screening of the film "Behind the Candelabra" presented in Competition at the 66th edition of the Cannes Film Festival in Cannes. Cannes, one of the world's top film festivals, opened on May 15 and will climax on May 26 with awards selected by a jury headed this year by Hollywood legend Steven Spielberg.     AFP PHOTO / LOIC VENANCE / AFP PHOTO / LOIC VENANCE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.