Poszt ITT

Jászberényi: A legmenőbb magyar újságíró

Leghőbb vágya, hogy munkájának hatása legyen, közbeszédet generáljon, tüske legyen a korruptak, gonoszok és gyűlölködők fenekében.
Hogy ki a szakma legjobbja, egyáltalán, létezik-e ez a kategória, vitában tartja az újságírókat. Preferenciák vannak, melyekbe be- és kiesik az ember pályája során. Vannak persze szakmai mércék, illetve voltak. Ilyen a Göbölyös Soma-díj, a Minőségi Újságírásért-díj és a többi. Ha valaki rendelkezik ezekkel, az sokat elárul szakmai kvalitásáról, csakhogy ezeket főleg a szakma ismeri.
A napokban aztán kiderült, tág hazánkban jelenleg ki a legmenőbb újságíró. Történt ugyanis, hogy az erdélyi Parászka Boróka ellen – akitől egyrészt sokat megtudunk a menekültválságról, másrészt riportjai nélkülözhetetlen tájékoztatást nyújtanak az erdélyi magyar belügyekről – egy csoport netes petíciót intézett, az újságíró elhallgattatására buzdítva.
Ellenőriztük, nem Boróka indította maga ellen a petíciót. Tényleg vannak emberek Erdélyben, akik pénzt, paripát nem sajnálva elindítanak ilyesmit, és még alá is írják.
Az újságíró leghőbb vágya, hogy munkájának hatása legyen, közbeszédet generáljon, tüske legyen a korruptak, gonoszok és gyűlölködők fenekében.
Parászka Boróka abszolválta a feltételeket, ezzel jelenleg ő a legmenőbb magyar újságíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik