átvilágítás (átvilágítás, )
Poszt ITT

Orbánék átvilágították, ennyit ért

Farkas György
Farkas György

újságíró, hírfőnök. 2016. 01. 26. 10:13

A pucér valóság. Stratégiai tanáccsá is válhat az aljasság?

Dr. Szószerin Tivadar azon tűnődött mennyire véletlen, mi is lesz valakiből. Ez arról jutott eszébe, hogy meztelen fotókat közölt egy ellenzéki pártelnök feleségéről egy kormányhoz közeli VALAMI, amely megjegyzéseket tett a politikus családi életére, 13 éves lányára is.

A konzervatív kormányhoz közeli VALAMI főszerkesztője (egyben a kormánynak is dolgozó tudományos műhely igazgatója) aztán még jól el is magyarázta, milyen a jó konzervatív (kormányhoz közeli?) újságírás. Ezt aztán a kormányhoz közeli újságok írói – szép sorjában – gyorsan ki is kértek maguknak. Dr. Szószerin olvasta ezeket a reagálásokat, de nem nagyon hitt nekik, mert ugyanúgy a hatalom hangjainak tartotta őket, mint a kicsit aberráltnak tűnő VALAMI valakijeit, akikhez képest Kövér László kékharisnyának tűnt számára.

Arra gondolt, hogy a VALAMI – nevét már barátai előtt sem ejtette ki – főszerkesztője (őt sem szívesen vette a szájára) sem lenne VALAKI, ha nem adna konzervatív stratégiai tanácsokat a konzervatív kormánynak, amely ezért nem csak a konzervatív adófizetők pénzéből szép summát fizet.

Dr. Szószerin úgy látta, ezért a pénzért egy normális ország normális stratégiai tanácsadója most azt tanácsolná a normális kormányának, hogyha jót akar magának, gyorsan szántsa be ezt a VALAMIT, amitől már minden valóban normális konzervatív sugárban hány.

Ha nem teszi, azzal VALAKI megkérdőjelezi saját létét. Senki lesz. Nem azért mert megveti a köz, hanem azért, mert nem vehető komolyan, legfeljebb annak a VALAMINEK az élén marad, amit – a jelek szerint – már a konzervatívok is valami elkorcsosult erkölcsi vízválasztónak tartanak.

Dr. Szószerin Tivadar ebből a szempontból mellékesnek tartotta, hogy a VALAMI a miniszterelnöki tanácsadó médiabirodalmának ékköve. Szerinte ennél fontosabb, hogy VALAKI mennyire fontos a kormánynak. Nagyon.

Még át is világították, hogy stratégiai tanácsaiért hozzájuthasson az ország biztonsága szempontjából fontos, szigorúan titkos információkhoz is. Amíg ő VALAKI, addig Szószerin doktor nagyon aggódott, mert arra gondolt, mi van, ha stratégiai tanáccsá válik az aljasság.

Kommentek

Budapest, 2011. április 22.
G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány kutatási igazgatója előadást tart az Apacuka étteremben, ahol Konzervatív Kultúrkör Magyarországon címmel tart rendezvényt a Policity.hu. a Magyarországi Kultúrkörök programsorozat részeként.
MTI Fotó: Máthé ZoltánNagy Bandó: G. Fodor a közelébe se férkőzhetne Rába Tímeának
Budapest, 2012. május 31.
G. Fodor Gábor, a Századvég Alapítvány igazgatója (b) beszél egy kerekasztal-beszélgetésen a Fókuszban a nemzeti érdek címmel, a Századvég Alapítvány, a Széll Kálmán Alapítvány és a Heti Válasz Kiadó szervezésében rendezett konferencián Budapesten, a Larus rendezvényközpontban, ahol az Orbán-kormány első két évét értékelik. Jobbról Mezei Balázs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem professzora.
MTI Fotó: Soós LajosVáladékreklám