Kecel, 2014. május 26.
A bírák egyike kóstol az országos pálinka- és törkölypálinka versenyen, Kecelen 2014. május 26-án.
MTI Fotó: Bugány János
Poszt ITT

Szeretik-e a zsidók a székelyföldi szilvapálinkát?

Gerlóczy Márton
Gerlóczy Márton

író, publicista. 2016. 01. 15. 11:29

"Azt tudom mondani, hogy passz, nem tudom, egyelőre bizonytalan vagyok, de szerintem jobb félni, mint megijedni, tartsuk csak nyitva a szemünket, legyünk résen, barátaim." Thaiföldről jelenti Gerlóczy.
Korábban a témában:

A zsidókról sok mindent tudunk. Tudjuk, hogy agyafúrt kereskedők, hogy imádják a pénzt és fogukhoz verik a garast, tudjuk, hogy rendkívül ügyesek, ha Oscar-díjhoz akarnak jutni, de ezidáig – tudomásom szerint -, senki sem foglalkozott azzal, vajon a zsidók szeretik-e a székelyföldi szilvapálinkát. Ennek vizsgálatára tettem kísérletet az elmúlt napokban, miután a székelyföldi Ivó községből egy kedves székely ismerősöm eljuttatott egy üveg szilvapálinkát Budapestre, ahonnan egy másik ismerősöm a délkelet-magyarországi Thaiföldre szállította a pálinkát egy repülőgép segítségével, hogy ott a kísérletet elvégezhessem, és végre választ kapjunk a kérdésre: féltenünk kell-e a zsidóktól a székelyföldi szilvapálinkát. Az első zsidó, akit megkínáltam, egy középkorú családapa, azt mondta, hogy ez valami elképesztő, nagyon erős, de nagyon finom, és csodálatos érzés, ahogy a pálinka szétárad a testében. Aha!, csak lassan a testtel, gondoltam, és szorosan magamhoz öleltem a pálinkás üveget, nehogy a zsidó ellopja. A második zsidó, aki ivott a pálinkából már nem volt ilyen lelkes, de azért ízlett neki, az édesanyja viszont, aki szintén belenyalt, úgy fogalmazott, hogy ez borzasztó, míg végül, az utolsó zsidó, aki megkóstolta a pálinkát így kiáltott fel: a rohadt életbe, én ilyen finomat még életemben nem ittam, mi a szar ez? A kérdésre tehát, hogy a zsidók szeretik-e a székelyföldi szilvapálinkát, azt tudom mondani, hogy passz, nem tudom, egyelőre bizonytalan vagyok, de szerintem jobb félni, mint megijedni, tartsuk csak nyitva a szemünket, legyünk résen, barátaim.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

WASHINGTON, DC - JULY 24:  U.S. President Donald Trump waves as walks to Marine One while departing from the White House on July 24, 2017 in Washington, DC. President Trump is traveling to Beaver, West Virginia where is will speak to Boy Scouts at the at the 2017 National Scout Jamboree.  (Photo by Mark Wilson/Getty Images)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.