Poszt ITT

Forró Betonon Hasalok

Szeretném óva inteni minden kedves olvasómat attól, hogy elhamarkodott véleményt alkosson Kovács Ákos énekesről és nyilatkozatairól, politikai szerepvállalásáról.

Például ne gondolja, hogy az ilyen mondatai, mint amiket a faktor.hu-nak adott interjúban szerepelnek, például, hogy

Európa a megszűnés szélén tántorog, amióta az identitásának alapját képező világnézetet megtagadta.

vagy

Ne tévedjünk, Európában gyakorlatilag minden párt liberális, a magukat jobboldalinak nevezők is. Arra gondoltam, most kéne Merkel kancellárnak lőni egy szelfit, esetleg az áldozatok hozzátartozóival vagy a koncertteremben halomra lőtt fiatalok mellett.

gyakorlatilag a teljes mértékű külpolitikai tájékozatlanság, az arroganciából táplálkozó ízléstelenség, esetleg az időskori elbutulás tünetei lennének. Adjon időt magának, hogy feltárulhasson a nagy zeneszerző/énekes kijelentéseinek rejtett értelme! Higgye el, megéri!

E sorok írója éveken keresztül ténfergett a homályban, azt gondolva, hogy Ákos egy sötét idióta, személyi kultusza és dalszövegeinek széles társadalmi rétegekben történő idézése pedig nem más, mint a funkcionális analfabétizmus térhódításának látlelete, mígnem egy szép, tavaszi napon a 2011-es líbiai forradalomban, amikor is a mesterlövészek miatt a betonon kényszerült fedezéket keresni az adzsdabéjai frontvonalon, feltárult előtte az ige jelentése.

Megértettem, hogyan is érti a költő, hogy “forró betonon hasalok”, annak teljes mélységében.

Bár több releváció nem ért a nagy művész életművével kapcsolatban, azóta biztos vagyok benne, hogy dalai rólam szólnak. És az öltönyei is.

A megértésükhöz csak én vagyok hülye.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik