Poszt ITT

Forró Betonon Hasalok

Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor

újságíró, haditudósító, író. 2015. 11. 27. 15:51

Szeretném óva inteni minden kedves olvasómat attól, hogy elhamarkodott véleményt alkosson Kovács Ákos énekesről és nyilatkozatairól, politikai szerepvállalásáról.

Például ne gondolja, hogy az ilyen mondatai, mint amiket a faktor.hu-nak adott interjúban szerepelnek, például, hogy

Európa a megszűnés szélén tántorog, amióta az identitásának alapját képező világnézetet megtagadta.

vagy

Ne tévedjünk, Európában gyakorlatilag minden párt liberális, a magukat jobboldalinak nevezők is. Arra gondoltam, most kéne Merkel kancellárnak lőni egy szelfit, esetleg az áldozatok hozzátartozóival vagy a koncertteremben halomra lőtt fiatalok mellett.

gyakorlatilag a teljes mértékű külpolitikai tájékozatlanság, az arroganciából táplálkozó ízléstelenség, esetleg az időskori elbutulás tünetei lennének. Adjon időt magának, hogy feltárulhasson a nagy zeneszerző/énekes kijelentéseinek rejtett értelme! Higgye el, megéri!

E sorok írója éveken keresztül ténfergett a homályban, azt gondolva, hogy Ákos egy sötét idióta, személyi kultusza és dalszövegeinek széles társadalmi rétegekben történő idézése pedig nem más, mint a funkcionális analfabétizmus térhódításának látlelete, mígnem egy szép, tavaszi napon a 2011-es líbiai forradalomban, amikor is a mesterlövészek miatt a betonon kényszerült fedezéket keresni az adzsdabéjai frontvonalon, feltárult előtte az ige jelentése.

Megértettem, hogyan is érti a költő, hogy “forró betonon hasalok”, annak teljes mélységében.

Bár több releváció nem ért a nagy művész életművével kapcsolatban, azóta biztos vagyok benne, hogy dalai rólam szólnak. És az öltönyei is.

A megértésükhöz csak én vagyok hülye.

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

CAIRO, EGYPT - July 28: The Pyramids of Giza at dusk on July 28, 2015 in  Cairo,  Egypt. Giza pyramid complex bordering what is now El Giza, Egypt. It is the oldest of the Seven Wonders of the Ancient World, and the only one to remain largely intact. The pyramids are lit as part of the evening sound and light show. (Photo by David Degner/Getty Images).
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.