Poszt ITT

Majdnem annyit költöttem az MTVA-ra az elmúlt négy évben, mint laptopokra

A nyilvánosan hozzáférhető adatok alapján a kormány 2011 és 2015 között 432 milliárd forint közpénzt fordított a köztévére, írja az ATV.hu. Jövőre további 77 milliárddal szándékoznak támogatni az MTVA-t, amihez még fel is bukkant a költségvetésben egy 47 milliárd forintos tétel, amivel az MTVA adósságát vállalja át a kormány.

Azt hagyjuk is, hogy az Magyar Televízió nem jó, mert tényleg nem az, de hogy ennyire drága legyen, azt már túlzásnak érzem. Ha a kincstári tévé teljes költségét leosztjuk az adófizetők számával (körülbelül 3,5 millióan vannak), az jön ki, hogy fejenként 123 ezer forintot költöttünk az elmúlt négy évben a fenntartására.

Ennek a töredékéért ennél sokkal jobb tartalomra is elő tudok fizetni. Ha HBO-ra fizettem volna elő, négy év alatt húszezer forinttal olcsóbban megúszom. És az HBO-n a Trónok harca megy, nem Nógrádi György.

Kétévente veszek számítógépet. Páréves Thinkpadeket szoktam venni használtan, mert egy idő után hirtelen borzasztóan olcsók lesznek. A mostani gépem 75 ezer forintba került, az előző szintén. Konkrétan alig költöttem többet a számítógépemre az elmúlt négy évben, mint az MTVA-ra. És a számítógépem még jó is valamire.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik