Poszt ITT

László Petrának sokkal nehezebb, mint neked

A Heti Válasz holnapi száma interjút közöl László Petrával. Az N1TV volt operatőre arról lett híres, hogy munka közben menekülteket – köztük egy kisgyereket – rugdosott Röszkén, majd elgáncsolt, vagy megpróbált elgáncsolni egy gyerekét a karjában tartó al-nuszrás terroristát/menekült fociedzőt. Az erről készült videó gyakorlatilag mindenhol lement a világban. László Petra többek között ezeket mondta a Heti Válasznak:

Halálos fenyegetések között élünk.

A telefonomat kikapcsoltattam, az internetet nem nézem; elzárkóztam, csak a férjem és a család tudósít a külvilágról. Egy biztos: az N1TV oldalára és szervereire lecsapó tunéziai iszlamista hackerek vérdíjat tűztek ki a fejemre. Ha jól emlékszem, 20 ezer eurót érne meg nekik a halálom. A rendőrség ezt terrorista fenyegetésként azonosította, így én sem tudom félvállról venni. A Facebookon pedig több száz „jókívánságnál” tartunk. Sokan állítólag a halálomat kívánják, mások a nőiségemben gyaláznak. „Focizni fogunk a fejeddel, te szuka” – ilyen megjegyzéseket kapok olyanoktól, akik nem is ismernek. Bűnhődök, rettegek, de azért itt vagyok, válaszolok a kérdéseire, és még csak azt sem mondhatom, hogy ennél nincs rosszabb.

Jobban meggyötört, amikor az első gyermekem meghalt egynapos korában. Az okát ma sem tudom. A másodikkal elvetéltem. Aztán Isten végre megsegített: megszületett a harmadik és negyedik gyermekem, akik most velünk vannak. Egész életemben klasszikus családot akartam, sok gyerekkel, boldogsággal. És erre, tudtomon és akaratomon kívül, megrúgtam egy gyermeket. Nagyon tud fájni. A röszkei eset után a kisebbik lányunk azt kérdezgette az iskolatársaitól: „Szerintetek tényleg gonosz az anyukám?”. Miután azt mondták, „nem, a te mamád nagyon kedves”, megnyugodott, hogy mások is úgy gondolják, ahogy ő.

Elhisszük, hogy nehéz. Görgey Artúrnak, Khalid Sheikh Mohammednek és Nagy Imrének is nehéz volt, csak mindnek más okból. Legalább újra kiderült, hogy a menekültválság miatt tényleg két részre szakadt az ország, és az árkon nincs átjárás.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik