Poszt ITT

Orbán Viktor nem náci

Jászberényi Sándor
Jászberényi Sándor

újságíró, haditudósító, író. 2015. 09. 11. 09:34

Ezt szeretném leírni. Sok mindent gondolok róla, a kormányáról, de azt, hogy náci, nem.
Korábban a témában:

Az egyetem óta mindig úgy gondoltam, hogy a liberális gondolkodás egy sajátja a disztingválás, hogy nem akar a periférián mozogni és pozitív/negatív pólusokat létrehozni, amikor a valóságban nincsenek vagy nagyon ritkán fordulnak elő.

Nincs fekete és fehér. Szürke van.

A jelenlegi helyzetben, az 1956-os forradalom leverése utáni legnagyobb magyar krízis közepén az értelmiségnek nem szabad tovább polarizálni az országot. Aki ilyet tesz, hazaárulást követ el, nem a jobboldali retorika, hanem a szó klasszikus értelmében.

Megakadályozza ugyanis, hogy a nemzet konszenzusra tudjon jutni a bevándorlás kérdésében, hogy vállalható kompromisszumok alakuljanak ki, melyek választ és megoldást adnak a krízisre.

Nem lehet stigmatizálással letiltani minden párbeszédet. Ez az egyetlen módja a nemzet túlélésének.

Orbán Viktor nem náci. Nagyon sajnálom, hogy a Narancs elsütötte ezt az ízetlen tréfát. Nyilván nem gondolkodtak, mennyit ártanak az ilyen húzásokkal a szakadék szélén álló és végletesen megosztott országnak.

Nagyon remélem, hogy a kormány mihamarabb az ország összes politikai platformjából, hozzáértés és nem politikai lojalitás alapján összeállít egy szakértői bizottságot, akik kidolgoznak egy minden politikai oldal számára vállalható krízisforgatókönyvet.

Nagyon remélem, hogy a meghívott baloldali/liberális politikusok, szakértők félre tudják tenni személyes ellenérzéseiket és konstruktívan, kizárólag az ország érdekeit szem előtt tartva aktívan részt vesznek ebben, hisztérikusság nélkül.

Különben Magyarországnak annyi.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.