Poszt ITT

Mintha szándékosan szopatnánk a menekülteket, várva, mikor lázadnak fel

Megvertem a barátnőmet, erre fellázadt és elment. Nem adtam enni a kutyámnak, erre a neveletlen állat fellázadt és a szoba közepére szart.

Szopattuk a menekülteket, erre Orbán Viktor szerint fellázadtak, és nem hajlandóak együttműködni. Mondjuk, még mindig nem szartak a szoba közepére, csak elmentek. Azt egyébként, amit a nagy röszkei ételdobóverseny videóján látunk, szerintem elég nehéz lázadásnak nevezni. Ennyire talán még a nagyanyám is fellázadt a hortobágyi munkatáborban.

Jövő kedd lesz az a nap, amikor a kormány megpróbálja visszaállítani az erő mítoszát, amit az elmúlt öt évben viszonylag sikeresen fenntartott. Keddtől élesek a kormány legújabb szigorításai. A miniszterelnök szerint onnantól a magyar hatóságok nem lehetnek elnézőek az illegális határátlépőkkel szemben. Ha pedig valaki menedékkérelmet nyújt be, be kell bizonyítania, hogy Szerbiában ugyanezt már megtette, de elutasították. Ezzel mondjuk, tényleg pótolható a teljesen összeomlott regisztrációs rendszer. (Nem.)

Lázadásozás

Arról már írtam, hogyan sikerült a kormánynak beletörnie a bicskát a menekültekbe. Kerestek maguknak egy nagyon gyenge ellenfelet, aztán amikor a dolog tényleg komolyra fordult, kiderült, hogy képtelenek, vagy nem is akarják kezelni a helyzetet.

Orbán mai lázadásozása több dolog miatt is nagyon mókás. Egyrészt elvileg eddig sem voltunk elnézőek az illegális határátlépőkkel szemben. Ezért is építünk éppen kerítést az ország köré. De, ha a Gyoda nem fogta meg a szíreket, majd a szigorított törvények igen.

Lázadásról pedig nehéz akkor beszélni, amikor családos embereket hosszú éjszakákra kényszerítünk ki egy kopár, szeméttel összeszórt mező közepére. Nincs áram, nincs fűtés, nincs víz. A gyűjtőpontoknál csak arra várnak, hogy elvigyék őket a táborokba, ahol aztán elkezdődhet a regisztrácó. Ott már emberi állapotok vannak, és nem csak annyira, amennyire az ételdobálós videón látszik.

Béna elit

Azt is megírtam már többször, hogy a rendőrök, az orvosok és az önkéntesek erőn felül teljesítve, teljesen korrekten végzik a dolgukat. Az ételdobálós videó nem általános, az egy kirívó kivétel. Annak ellenére végzi mindenki korrekten a dolgát, hogy a vezetőik vagy szándékosan, vagy a képességek hiánya miatt teljesen elvesztették a kontrollt. Mintha folyamatosan szándékosan szopatnánk a menekülteket, várva, hogy mikor borulnak ki és lázadnak fel.

Ha én sétáltam volna át a fél világon, hogy aztán egy kis kelet-európai ország szélén a hideg éjszakában kelljen teljesen értelmetlenül várakoznom a gyerekemmel, elindulnék inkább gyalog. Pont úgy, ahogy rajtam kívül egy csomó magyar is elindulna. Nem csak mi nem bírjuk, ha állatként viselkednek velünk, a szírek, eritreaiak, afgánok, pakisztániak, bangladesiek sem bírják.

Már rég

Ráadásul a magyaroknál már rég vége a türelemnek, ennél sokkal kevesebbért. Amennyiben a szabályok be nem tartása lázadásnak számít, akkor mi itt mindannyian rég fellázadtunk már. Hányan optimalizálnak adót Magyarországon? Hol máshol normális egy olyan este, ahol négy harminc év alatti fiatal arról beszél, ki katázik, a hatból melyik az a két kisadózós feltétel, amelyiknek megfelel, és hogyan tudnak a legügyesebben költségelni? Mikor adott ki bárki Magyarországon utoljára albérletet bejelentve? Adót csalunk, optimalizálunk, mert ez az egyetlen út, ahogy meg tudunk élni, hiába tudjuk, hogy adót pedig rohadtul kéne fizetni.

Ha a szabályok be nem tartása lázadás, akkor mi mindannyian lázadók vagyunk. Tök mindegy, hogy értelmes, vagy értelmetlen szabályokról van-e szó.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik