Poszt ITT

El a kezekkel László Petrától!

Nem a szőke Linda volt az első „újságíró”, aki túllépett a hatáskörén.

Hurrá, ismét bekerültünk a világsajtóba – ezúttal a menekültgáncsoló László Petra, az N1 tv feketeöves operatőre jóvoltából. Az ország épelméjű halmazához tartozók megütközéssel fogadták a súlyos szerepzavarban szenvedő újságíró-harcművész tevékenységét; holott a magyar média történelmében messze nem ez volt az első ilyen eset.

Talán kevesen emlékeznek arra az esetre, amikor Vámos Miklós Lehetetlen című beszélgetős műsorában Presser Gábor volt a vendég, és miközben az énekes éppen a kedvenc dalairól mesélt, a műsorvezető-író a háta mögé osont és pörgőrúgással leterítette a gyanútlan vendéget.

Néhány évvel később Vitray Tamást annyira felhúzta idegileg a műsorában éneklő Korda György, hogy a tévés legenda pároslábbal becsúszott; majd a feltápászkodó művészt egy torokra mért csapással újra földre küldte.

A sportújságíróknál – érthető módon – az úgynevezett Zidane-módszer terjedt el. A nonverbális véleménynyilvánítás iskolapéldája volt, amikor Hajdú B. István interjút készített Pintér Attilával, és a hirtelen kerekedett vita hevében az önmagából kivetkőzött riporter mellkason fejelte a labdarúgóedzőt.

De mégsem ez volt az újságíró-bűnözés legemlékezetesebb pillanata, hanem amikor Novák Péter egyszer annyira unta a Fölszállott a Páva című műsorban fellépő népzenei együttest, hogy az „Édesanyám rózsája” című népdal közben a citerást tarkón rúgta és a díszletek közé lökte; a zenész eszméletét vesztette és csak a pontozásra tért magához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik