Poszt ITT

„Balfaszok vagytok mindannyian”

A facebook-os átverések úgy működnek Magyarországon, mint a politika: csak nagyot kell ígérni, és ömlenek a szavazatok.

Három nap alatt több mint 21 ezer ember lájkolt egy Facebook oldalt, majd osztotta meg, kommentálta és lájkolta az oda kikerülő bejegyzéseket, csak mert a szerkesztője azt ígérte, hogy hatos iPhone-okat sorsol majd ki azok között, akik így tesznek.

 

„Balfaszok vagytok mindannyian” – mindössze ennyi áll az augusztus 23-án létrehozott „iPhone Magyarország” nevű oldal leírásában. Ha az üzenet nem lenne egyértelmű, meg nyilván azok kedvéért is, akik maguktól nem néznek szét egy profilon, mielőtt ész nélkül elkezdenek „tetszikelni” meg „osztvázni” a szerkesztő egy posztban is leírja, hogy átverés volt az egész.

A kamuprofilra egy olvasónk hívta fel a figyelmet, aki szerencsére lementette az azóta már törölt, „nyereményjátékra” csábító bejegyzést:

 

A csúcson, két nappal a poszt megjelenése után összesen 21388 követője volt az oldalnak, vagyis ennyien hitték el, hogy néhány kattintással többszázezer forintos nyereményhez lehet jutni.

Jó lenne pedig, ha végre mindenki megtanulná, hogy semmi sincs ingyen. Különösen azok, aki még az után is bőszen kommentelték, hogy „osztva”, miután ma délelőtt a következő bejegyzés jelent meg az oldalon:

 

Azóta gyűlnek a felháborodott bejegyzések az oldalon. Érthető, de remélhetőleg azok, akiknek rosszul esett az átverés, azon is elgondolkodnak picit, hogy miért dőltek be ilyen könnyedén egy ostoba tréfának.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik