Poszt ITT

5+1 dal, amit bátran ajánlunk a mindennapos énekórákhoz

balog zoltán (Array)
balog zoltán (Array)

Balog Zoltán emberminiszter nagyon szeretné, ha naponta énekelnének a diákok az iskolában, de ez semmiképp nem jelentené a tananyag növelését. Főleg akkor nem, ha a Hír24 válogatását éneklik az országban.

A mindennapi testnevelés mellé új ötletként bekerült az énekóra is, Balog Zoltán a 19. Europa Cantat nemzetközi kórustalálkozón Pécsett jelentette be, hogy az általa vezetett emberi erőforrások minisztériumának tervei között szerepel a mindennapos éneklés bevezetése az iskolákban. A miniszter szerint ez nem a tananyag növelését jelentené, mert azt inkább csökkenteni szeretnék. Inkább egy olyan lelkületet vinnének az iskola életébe, amiből azok is profitálnak, akiknek nincs túlságosan jó hangjuk.

Később a tárcavezető azt mondta, hogy „fontos az ének-zene oktatás fejlesztése, de semmiképpen sem az óraszám növelésével akarják ezt elérni”. Korábban az állami média alapján azt írtuk, hogy Balog Zoltán azt nyilatkozta, „a minisztérium tervei között szerepel a mindennapos éneklés bevezetése az iskolákban”. Ezt lehetett úgy érteni, hogy minden nap lenne énekóra.

Lesz, nem lesz, megpróbálunk segítséget nyújtani a tanároknak és a diákoknak egyaránt, itt van egy nagyszerű lista azokról a dalokról, amiket lehet énekelni.

Ha már a testnevelés is mindennapos, kidobós játékhoz kiváló választás: Edda – A kör

Ha helyettesítő tanár érkezik matekórán: Ákos – Előkelő Idegen

Bármikor, de inkább mindig: Barackfa dal

A pénteki utolsó óra után, a hatalmas buli előtt: Orbán Viktor és a Fehérvári huszárok

Történelem érettségi előtt: Demjén Ferenc – Honfoglalás

+1, mert minden listába kell +1, ezt az óraközi szünetekre ajánljuk, kétszer elénekli az osztály és nagyjából vége is a tízperces szünetnek, mindenki sokkal vidámabb, jöhet a következő óra

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik