Poszt ITT

5 kérdés, amivel segítünk az MTVA-nak még nagyképűbben válaszolni

újságírók (Array)
újságírók (Array)

Ha Hamlet ma élne a fejébe toluló kérdésekkel, az MTVA ezekre adott válaszai az őrületbe kergetnék. Kitaláltunk öt random kérdést és elképzeltük, hogy lehet ezekre minél pökhendibb választ adni.

Ha Hamlet ma élne a fejébe toluló kérdésekkel, az MTVA ezekre adott válaszai az őrületbe kergetnék. Kitaláltunk öt random kérdést és elképzeltük, hogy lehet ezekre minél pökhendibb választ adni.

Pénteken abszolút udvarias levélben kértem az MTVA-tól némi szakmai együttműködést, mint kolléga a kollégától, újságíró a sajtóstól, szóval repült az e-mail öt kérdéssel, tiszteltezéssel, köszönömmel, aztán jött válaszul egy fél sor, hogy nézném meg a Skoff Elzát.

Megnéztem, és azt láttam, jó hogy nem küldtek el a kurva anyámba. Persze nemcsak engem, hanem az összes”zugfirkászt“, akit az érdekelne, hogy a brutális adófizetői milliárdokból kitömött médiamamut érdekli-e azokat, akik brutális adófizetői milliárdjaikból fenntartják. Mivel sose volt konfliktusom az MTVA-val, keveset is leveleztem velük, barátságosabb válaszra számítottam, nem pökhendi kioktatásra. Pedig a Skoff Elza blog 20 százalékban erről szól, meg lehet nézni a bejegyzéseket.

Ezzel egy baj van. Ez olyan hozzáállás, mintha lemennék a pékhez venni kenyeret, majd vásárlás után megkérdezném, mikor sütnek ki újabb adagot, amire ez lenne a válasz: “A fenébe már, elegem van, hogy mindenki a lisztet kritizálja, ha olyan jól tudják a nagyokos vásárlók, vegyenek maguknak rohadt rozslisztet és dagasszanak egész nap. Tényleg, mi vagyok én, szatócs, hentes, marketinges, hogy ezt el kelljen viselnem tudatlan bunkóktól?”

 

El is játszottunk hát a gondolattal, hogy a klasszikus Csubakka-védelmet bemutató MTVA-sajtósok miként válaszolnának pár egyszerűbb (és bonyolultabb) kérdésre. A kérdések alatt dőlt betűvel szedve olvashatók az elképzelt MTVA elképzelt Skoff Elza-blogjának elképzelt válaszai.

1. Miért a sertéshús áfáját csökkentette a kormány, ha baromfit többet eszünk?

Szeretnénk rögtön leszögezni, hogy nem kéne állandóan összekeverni az életet egy Madách-darabbal. Ez nem Bánk bán és Rómeó harca a Halálcsillag feletti uralomért, hanem a való világ. Így egyszerűen értelmezhetetlen, hogy miért beszélünk áfáról, amikor Az ember tragédiájában nem esik szó róla. Kicsit művelődni kéne néha, kollégák!

2. Kommunikációs képzésen részt vettek-e a kollégák az MTVA sajtóosztályán?

Elég furcsa, hogy egyes lapoknál azért fizetnek (úgy tudjuk, elég busásan, és tudjuk, honnan) ún. újságírókat, hogy hasznos dolgokat végezzenek és ellenőrizzék a hatalmat. Illene akkor inkább azzal foglalkozniuk, hogy egyes pártok hogy kaphatnak megrendeléseket Brüsszeltől, nem pedig azon rugózni, hogy milyen nézettsége van a közmédiának (zárójelben megjegyeznénk, hogy a múlt héten 80 százalékos közönségarányt értünk el az M1-et rendszeresen néző pásztói kisnyugdíjasok között). Szóval nyugodtan meg lehet ragadni a kapanyelet és valami társadalmilag hasznosat csinálni.

3. Mi a véleményük a Jurassic Worldről?

Döbbenetes ostobaságra vall, hogy még az ukrajnai háborút és az argentin belpolitikai problémákat is az MTVA-n igyekszik leverni a sajtó agresszívebb része. De segítünk: a tél nem nyár, a nyár nem ősz, az ősz pedig ismeretlen a dinoszauruszok számára, azok páfrányt ettek ilyen nagy erdőkben, na meg egymást, meg sosem égtek le, tök vastag volt a bőrük. Jó lenne végre felébredni az örök kritikusoknak a Csipkerózsika-álomból, mert csak a nemzet ellen áskálódnak, Tyrannosaurusszal vagy anélkül.

4. Milyen eredményt várnak a finn-magyar meccstől?

Könyörgöm, ha már a nézettségi adatokhoz nem értenek, legalább a rögbit hagyjuk ki a körből. Najó, nagy levegő, elmagyarázzuk a helyzetet, ha már ennyire nehéz sok kritikus és magát újságírónak nevező “fehérjehalmaz” feje. Semmi közünk nincs Dzsudzsák Balázs sérüléséhez, ami nem is olyan súlyos, mint az elsőre látszik, ráadásul az első világháborús veteránok közt a múlt héten 100 százalékos közönségarányt értünk el. Ez bizonyítja, hogy a közmédia úgy dübörög, mint a Kamazok fognak Paks 2 építésekor. Már ha tudják, miről beszélünk.

5. Mennyi 1×1?

Felháborító, hogy manapság egy ilyen kérdést fel lehet tenni felelős médiumoknak, és nekünk arra kell költeni az adófizetők pénzét, hogy ezeket megválaszoljuk. Felhívom a kedves kollégák figyelmét, hogy ezen a linken minden vonatkozó információt megtalálnak.

Jöhet a kioktató válaszcsapás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik