Poszt ITT

Mivé vált, miniszterelnök úr? Mi történt Önnel?

konzultációs plakát mashup (Array)
konzultációs plakát mashup (Array)

A kormány plakátol."Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!" Ez az új Welcome to Hungary? Mostantól így mondjuk?

Van, amikor az ember feje megtelik azzal, ami Magyarországon van. Valahogy napok óta szomorú vagyok azért, amivé ez az ország vált. Tegnap Tiborcz István és Garancsi István cégeinek osztalékait számolgattam, többször leírtam a milliárd szót, a végén már bele is zavarodtam, hogy akkor kinek, mennyi jár. Közben pedig skypeoltam egy barátommal, aki elhagyta az országot.

Azért ment el, mert – mint mondta- itt a tehetség nem számít. Itt az jut előre, akinek barátai vannak. Az keres pénzt, annak van biztos egzisztenciája. Mindenki más a mindennapokat próbálja túlélni, a hó végén gyakran ketchupos-mustáros kenyérrel, mert nincs más. Ez a fiú csupán csak annyira volt tehetséges, hogy nulla angol tudással is felvették – kint Angliában. Most honlapokat tervez, appokat, gyönyörű dolgokat. Itthon nem vették fel dolgozni, vagy, ha igen, a végén általában neki kellett könyörögnie a fizetéséért.

Szóval valahogy szomorú voltam mostanában, ami viszont ma történt, az már nemcsak elszomorít, hanem megrémít, elkeserít, feldühít. A kormány, kérem szépen, plakátol.

 Fotó: Hír24

Azt mondja, “ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját”. Először csak a mémeket láttam, és nem hittem el. Azt gondoltam én is, mint sokan mások, hogy ezt szarvas rajzolta. Aztán megnéztem a cikket, és akkor már tudtam, hogy ez sajnos igaz lesz. Olyan újságírók írták meg, akik egy kamuhírt nem engednének ki. Legbelül mégse akartam elhinni, hogy ez itthon megtörténik. Hogy üzengetünk, így. “Ha Magyarországra jössz, nem veheted el a magyarok munkáját!” Ez az új Welcome to Hungary? Mostantól így mondjuk? Így köszönünk? Így köszönünk embereknek, akik a pokolból jönnek? Olyan családoknak, akiknek tényleg csak egy szatyor maradt az életéből? Így köszönünk a kisgyerekeknek, akiknek fogalma sincs arról, hogy mi történik? “Menjél innen, te büdös, gyűlölünk!” Ezek lennénk mi, magyarok?

Én valamikor kedveltem Orbán Viktort. Amikor huszonéves voltam, azt mondták róla, államférfi. A mai után, nem hiszem, hogy ezt újra mondja majd róla a CÖF-ön kívül bárki is. Az Együtt bejelentette, hogyha ez igaz, hogyha tényleg kiküldik ezeket a plakátokat, mozgalmat indítanak a letépésünkre. Szerintem ne tépjük le rögtön. Várjunk, amíg elkészül egy-két nyomdaképes fotó. Valaminek ugyanis a történelemkönyvekbe is bele kell kerülni. Ez pedig pont el fog férni az Orbán-kormányokról szóló faroknyi bekezdés mellett. Ez az egy kép. Mert aki egy ilyet kienged a kezéből, az nem érdemli meg, hogy a munkásságából másra is emlékezzünk. Ezzel kitörölt mindent ami volt, és innentől már mindegy az is, hogy mit fog tenni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik