Poszt ITT

Tompa: A bránerkotmány bukása

miniszterelnök (miniszterelnök)
miniszterelnök (miniszterelnök)

És lehet, hogy úgy fog összeomlani az egész szahar, mint az a zöregecskedő nylonzokniszagú MSZMP-állam. Hétfőről keddre.

Azon agyalnak a megfigyelők, bukik-e a bránerkotmány, vagy brókerkormány, vagy bránerkormány, vagy mi, és ha igen, ki a fene fog kotmányozni, minthogy nincs ormányképes ellenzék, és ha vki hatalomra kerül, a Jobbik nevű szoftfaszista geműze, vagy ha vmi kinő 2018-ig a baloldalon, annak nix ugri-buri, mert Orbán úrék úgy megbuktatják az akármilyen új kormányt, mint a sánta kutyát. Hogy a beépített káderek ugyanúgy fognak obstruálni, ahogy a Fidesz destruktív ellenzék korában obstruált, sőt több. Mer’ a miszter elsőminiszter unorthodox módon értelmezte a fékek és ellensúlyok rendszerét, kivette a közjogból és áttelepítette a közigazgatásba oly módon, hogy mindenhova a saját kisebb-nagyobb klónjait ültette be, itt egy Viki, ott egy Viki, Viki a Jani is, a Tóni is, sőt, a Zsóti is, ja, az nem, az még nekem is ciki, gondolja Viki. Szal hogy az iskolaizgatótól a médiákokon át az alkocsmánybíróságig és a minisztériumokig mindenhol miljom ilyen kis Viki székel, hogy fékezze és ellensúlyozza azt, aki netán helyette hatalomra kerül.

Nemaddiga, mondják mások, már érzékelni, hogy a bolhák elkezdték elhagyni a süllyedő patkányt, csendben állnak át, mint a zokostelefon a nyári időszámításkor, és lehet, hogy úgy fog összeomlani az egész szahar, mint az a zöregecskedő nylonzokniszagú MSZMP-állam, amely hétfőről-keddre bedőlt, mint a kártyavár és szerdára el is felejtettem, hogy valaha vót. Meglátjuk.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik