Poszt ITT

Hamisítással kezdi közmédiás karrierjét a Híradó.hu új főszerkesztője

Pauska Zsolt (pauska zsolt)
Pauska Zsolt (pauska zsolt)

A végletekig Fidesz-hű pécsi Pauska Zsolt, aki korábban azt üzente a pestieknek, hogy bekaphatják, láthatóan minden egyes porcikájában idomul a közmédia hagyományaihoz.

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) március 23-tól, vagyis hétfőtől Pauska Zsoltot nevezte ki a Híradó.hu főszerkesztőjévé – írta ma a Kreatív.

A hír egyrészt azért érdekes, mert hirtelen egy Budapesten jobbára teljesen ismeretlen újságíróból lett a 80 milliárdos közmédia online portáljának vezetője.

A hír azonban másrészt mégsem olyan érdekes, ha valaki ismeri azt a tényt, hogy Pauska Zsolt hírhedten Fidesz-hű pártpropagandista.

A közmédiás főszerkesztői posztra alkalmassá mégsem csupán ez teszi, hanem például az, hogy szereti meghamisítani akár saját lapját is.

Pauska jelenleg a Pécsi Újság.hu nevű oldal főszerkesztője (vagy legalábbis a nagyon közelmúltig az volt). 2010-ben, amikor Pécs Európa Kulturális Fővárosa lett, az Index meglehetősen cinikus EKF-es cikkére az alábbi, mára – majdhogynem – legendássá vált irományban válaszolt:

“Pesti majmok, bekaphatjátok

Egy nagyon rövid és nem túl bonyolult pécsi üzenet.

Mivel olvasóink is kérték (mit mondjunk, joggal), meg hát – teljesítménye okán – nekünk se fáj az EKF-nyitányra Pécsre érkező index-tudósítót elküldeni oda, ahová való, egy rövid, rusztikus üzenet erejéig kísérletet teszünk rá, hogy választ adjunk a várost – értékelésünk szerint – égetni kívánó sajtómunkás vasárnapi beszámolójára.

Az üzenet így szól:

Pécs, ha tetszik nektek, ha nem, vasárnaptól hivatalosan is Európa Kulturális Fővárosa. Egyébként meg ezek után bekaphatjátok.

Üdvözlettel Pécsről.

Pauska Zsolt”

 

Azonban mit ad Isten, ez a cikk – bár néhány hónappal ezelőtt még olvasható volt – mára, a közmédiás kinevezés napjára lekerült, törlődött a Pécsi Újságról.

Most ez fogadja a látogatót a cikk helyén:

Szerencsére azonban a Google nem felejt, és elő lehet kotorni belőle a pesti majmozós írást:

 

A végére pedig jöjjön egy kép Pauska Zsoltról.

A fotó 2012 júniusában készült, amikor is az új közmédiás főszerkesztő épp a Pécsi Törvényszéken ült egy olyan sajtó-helyreigazítási per miatt, amit Gyurcsány Ferenc indított ellene. Emlékeztetőül: Pauska ötvenezer forintos nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, aki előkeríti Gyurcsány szőrén-szálán eltűnt szakdolgozatát. A mostani DK-vezér beperelte a Pécsi Újságot, aminek a vége az lett, hogy a Pécsi Törvényszék öt keresetből egyben Gyurcsánynak adott igazat, és ebben helyreigazításra kötelezte Pauska lapját.

Pauskáról azonban csak háttal készült bírósági fotót tudunk mutathatni, mert bár az MTI-archívumban szerepel szemből készült is, mint kiderült, az új közmédiás online guru azokat a képeket letiltatta. Mi azért bekarikáztuk, hogy lássák, kiről van szó.

Fotó: MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik