Poszt ITT

Orsós Róbert példakép lehetne

Orsós Róbert (Orsós Róbert)
Orsós Róbert (Orsós Róbert)

De ez nehéz lesz úgy, ha először hagyják szénné égni egyenes adásban, majd izzadságszagú cirkuszt szítanak körülötte.

Kezdjük ott, hogy hülyeséget írt Tóta W., közmunkás a mai világban bárkiből lehet, elég egy zseniális kormányzati ötlet, mint például vasárnapi zárva tartás és már hullanak is ki az emberek az állásukból, függetlenül attól, hogy nagyszerűen el tudták látni feladatukat. Épp így lehet az is, hogy Orsós kolléga egy rohadt jó riporter, csak normális helyen nem három hónap alatt akarnak egész nap sugárzó hírtévét felépíteni úgy, hogy az első adásnap előtt még nincs több elképzelés annál, hogy majd beszélnek az új díszletről és az időjárásról. Annak értelme nincs sok, hogy kicsapják az utcára, hogy beszéljen élő adásban a vasárnap reggeli álmos forgalomról, így aztán magának a bejelentkezésnek se lesz.

De ha valaki azt írja le, hogy aki bénán teljesít a munkahelyén, abból közmunkás lesz, az legfeljebb a közmunkásokról alkotott világképének hiányosságát igazolja. Az MTVA viszont úgy érezte, jó buli, ha a saját kollégája roma identitását és Tóta W. hülye megjegyzését arra használja fel, hogy leszámoljon a vele kritikus sajtóval. Az MTVA mögé pedig szépen felültek a hülyeségvonatra a sértődött fideszesek, Rogán és Kocsis, akik nem tudják megemészteni, hogy a sajtó nem annak az eszköze, hogy kiskutyaként mögöttük loholva minden lefestett mászókáról beszámoljon, hogy az az ő zsenialitásuknak köszönhető, tehát ők is jó alkalmat éreztek, hogy belerúgjanak egyet a nem kormánypárti sajtóba. Majd erre jött csütörtökön egy mókás tüntetés a HVG előtt, ahová hogy-hogy nem, az MTV beszállítójának buszával vitték ki a tanácstalan résztvevőket.

Hogy miért rohadtul káros ez az egész cirkusz?

Teljesen természetesnek kellene lennie, hogy a közmédia csapatában a társadalom minden rétege megjelenik és teljesen természetesnek kellene lennie, hogy a közmédia vezetése mindent megtesz azért, hogy a képernyőn megjelenők példaképek legyenek és nem úgy viselkedik, mint egy parancsnok, aki fegyvertelenül a fronton hagyja a katonáit. Egy normális köztévé Orsós Róbertet sok más társával együtt, roma és egyéb identitásúakkal egyaránt, méltó körülmények közt, méltó feladatokkal példaképként állítaná a nézők elé, úgy, hogy a roma gyerekek is tátott szájjal nézzék a vagány tévériportert, hogy ők is olyan fasza srácok és lányok akarnak lenni.

Annál károsabb és aljasabb dolgot viszont nehéz elképzelni, ha valakinek az identitását arra használják fel, hogy műbalhét kreáljanak és annál szomorúbb dolog sincs, ha a roma gyerekek annyit látnak az egész történetből, hogy a riportergyerek elbénázta, azután pedig mindenki a cigányságáról beszél.

Szurkolok Róbertnek, hogy a közmédia legmenőbb riportere lehessen, ehhez viszont jó lenne sürgősen befejezni a feje fölött a cirkuszt, a közmédia vezetésének pedig minden tőle telhetőt megtenni, vért izzadni, minden nap kicsit belehalni abba, hogy beosztottjainak legyen lehetőségük a bizonyításra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik