Poszt ITT

Jó reggelt, Agyarország!

Beigazolódott, hogy az Agyar Televízió halott.

Tényleg nem azért mondom, de az amerikai elnök az elsők között emlékezett meg Robin Williamsről. A “maga nemében egyedülállónak” nevezte a 63 éves korában meghalt Oscar-díjas színészt. Volt katona, orvos, géniusz, pesztonka, államfő, professzor, Pán Péter és minden más – emlékeztetett a nagy nevettető szerepeire Barack Obama. “Idegenként érkezett életünkbe, de úgy végezte, hogy az emberi lélek minden elemét megérintette. Megnevetetett és megsirattatott minket… Megosztotta tehetségét azokkal, akiknek szükségük volt a segítségére, köztük a külföldön szolgáló katonákkal” – írta Obama, aki családja nevében együttérzését fejezte ki Williams családjával, barátaival.

Tényleg nem azt mondom, hogy Áder Jánosnak vagy Orbán Viktornak az illiberális minta alapján meg kellett volna szólalnia, amikor meghalt Bajor Imre, de azt igen, hogy talán a kultúráért felelős Balog emberi erőforrás miniszter annyit megtehetett volna, mint párttársa, Deutsch Tamás.

Éppen azért, mert ennek nincs köze a politikához!

Ezt nem érti az Agyar Televízió – amelyről  korábban azt írtam – halott.  Agyhalott. Ez most igazolódott. Tetszik vagy nem, Bajor Imre halálának elhallgatásával csapdahelyzetbe lavírozta magát, mert az emberek már mindent ahhoz fognak mérni. Bajor Imre mérce lett. Mert, ha az nem hír, hogy ő meghalt, akkor hogy lenne hír Robin Williams halála? Ha meg mégis az lett volna, akkor meg azért állna a bál, hogy abból bezzeg hírt csináltak, pedig nem is magyar, meg nem is Kossuth-díjas.

A sors különös fintora, hogy az 1987-ben bemutatott drámai vígjáték, a Jó reggelt Vietnam! rádiósát alakító Robin Williamset Bajor Imre szinkronizálta.

Azt nem tudom, van-e olyan tévé, amelyik most műsorra tűzi a filmet, Robin Williams és Bajor Imre emlékére? De azt tudom, hogy ha igen, annak se lenne semmi köze a politikához, az agyarkodáshoz. Mert az egyszerű emberek ebből csak annyit érzékelnének, hogy nem maradnak magukra, amikor a két nagy színészt gyászolják. Ennyi!

 UPDATE: Közben megjött az MTVA magyarázata. Csodálatos…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik