Poszt ITT

Háztáji: Ajánlat Orbán Ráhelnek

Fábri Ferenc a Népszavában azt írta a kormányfő lányának, hogy némi pénzért hallgat.

A „Drága Ráhel” című írás szerzője feltételezi, hogy Orbán Viktor lánya olvashatta a legrégebbi magyar napilapban, hogy „immár közel 150 millió forintot fordítottak a rendkívüli kormányzati tartalékból” az esküvőjén eltűnt mobiltelefonok keresésére. Ennyire drágának – főleg közpénzből – „mégsem kellene lennie” – teszi hozzá Fábri Ferenc, emlékeztetve az írásának teret adó Népszava anyagi gondjaira.

 

Az olvasói levelek között megjelentetett írás a következőkben ajánlatot tesz a kormányfő lányának. Ha Ráhel megkérné a papáját, hogy „esetleg a nyomozásra szánt milliók egy részét a lapnak adná, hirdetési megbízások formájában, vagy bármilyen más módon… Egy jó apa ennyit igazán megtehetne a lánya kedvéért”. Cserébe Fábri Ferenc egy hónapig nem írja le se Orbán Viktor nevét, „de a beosztását sem, egyáltalán, valamennyi kétes (vagy nem is annyira kétes) ügyről hallgatni” fog, mind a Népszava, mind más lapok hasábjain. Eddig az írás.

Szerintem pénzért tartani a szánkat, eladni a hallgatásunkat, az minimum etikátlanság. Írni valami kétes ügyről, ha nem fizetnek, az meg zsarolás. A Népszava mentségére szóljon, hogy a lap impresszumában nincs Fábri Ferenc nevű újságíró.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik